Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Wyzwalacz do D90

Witam,
    czy kotś spotkał się z wyzwalaczem do D90 który umożliwiałby nastawianie czasu ekspozycji.
    (potrzebne szczególnie przy długich czasach). Za wskazówki dziękuję.

Domyślnie

Ale to drogie...Zwykły timerek elektroniczny,jak nie przymierzając kuchenny do gotowania jaj.Ale jaja....sobie z nas robią biorąc taką kasę.Może jakieś zamienniki?Chińczyk potrafi (mam nadzieję).
    A new shit has come to light...

Domyślnie

Niektórzy na tym forum twierdzą że jak coś jest zamiennikiem to jest do dupy.......
    i to wielki błąd, jak byśmy szli tą drogą to nie powinno się używać innych szkieł niż systemowe, owszem spora część zamienników to faktycznie szajs ale ja np. znalazłem zamiennik MB-D10 za 300 pln i jest nie do odróżnienia od oryginału ponad to bardzo dobrze działa
    N. D810, D5100, N. 18-70 f3.5-4.5G, 24-70 f2.8, 50 f1.8G, 105 Micro
    SB-800, SB-900. Sy. 500mm f6.3,

Oszczędny w słowach Awatar helopawelo
    Miasto
    Ustka -> Derby UK

Domyślnie

Ja kupiłem takie coś
    http://cgi.ebay.co.uk/Remote-Control...item56330b93c7
    ... ustawiam odpalanie za pomocą pilota i strzelam fotkę. Zadowolony bardzo i tylko 3funty )

Domyślnie

Kup zwykły pilocik i będziesz zadowolony. Jeżeli robisz na czasie poniżej 30s to żaden problem. Natomiast jak powyżej 30s to wyciągaj komóre z kieszeni i włącz stoper Stary sprawdzony sposób i do tego tańszy niż wybajerowany pilocik
    How do I do that? I f***ing try. - Gary Vaynerchuk
    !BLOG

Domyślnie

No na takie obejście to sam już wpadłem,ale to jednak nie to samo.Jak robisz w prawie zupełnych ciemnościach(np. tylko światło księżyca) i naświetlasz przez kilka czy kilkanaście minut,to miło jest włączyć i iść na spacer,a timerek zrobi co trzeba.Na komórę trzeba jednak zerkać i biegiem wracać jak się zagapisz.He,he.

Domyślnie

Jak ktoś ma na zbyciu 400zl to nie ma sprawy Osobiście wolałbym tą różnice zainwestować w jakiś filterek albo odłożyć na szkiełko.
    How do I do that? I f***ing try. - Gary Vaynerchuk
    !BLOG

Domyślnie

Dlatego pytam o zamiennik w NORMALNEJ cenie.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów