Close

Strona 6 z 13 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 128

Domyślnie

Jacek, ostatnio strasznie plułem sobie w brodę, że MF w Bieszczady nie wziąłem, ale skubany się między puszkami gulaszu angielskiego nie zmieścił i chyba się cieszę, bo krzepy słowackich tragarzy nie mam. jedna stałka to wszystko co mam, ale ja mam hopla na punkcie obiektywów standardowych

sevenoo, są kasety, ale zanim znajdziesz jedną to przepadnie Ci tysiąc i jedna okazja na zdjęcia

Domyślnie

!AGresT - tak, cena za zestaw kominek, body, kaseta i szkło 90 f3,8

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Ja własnie do takich celów, do modelek wybrałem RZ (RB - ok), do sesji plenerowych - jak najbardziej. Synchro z centralną 1/400s też była mocnym powodem zakupu.

wszystko zależy od zasobności portfela.Ttak jak pisał !Agrest - jeszcze lepiej sie wypada kupując większe zestawy. Jeśli od razu nie możez brać z kilkoma obiektywami - kupuj to co masz na oku. Ja bym wolał wejść w RZ - zresztą ja tak zrobiłem, bo daje większe możliwości rozwoju (w przyszłości pryzmat z pomiarem i automatyką - w RB tego nie ma, obiektywy pasują od RB i RZ, odwrotnie - juz nie)
    jedyne czego będę potrzebował w przyszłości to szkło portretowe. Pryzmat to kolejne niepotrzebne X-gramy bo i tak planuję zakup światłomierza, a póki co mam światłomierze w innych body.
    FM2n, Mamiya RB67;

Domyślnie

W tej cenie nie kupisz nic równie dobrego, do tego sporym atutem eRBeki jest jej popularność w Polsce przekładająca się na dostępność akcesoriów do tego systemu.

645 jest bardziej praktyczna, ale współczesne małoobrazkowe lustrzanki cyfrowe oferują zbliżoną jakość przy nieporównywalnie mniejszej upierdliwości użytkowania. Jedyne obecnie naprawdę sensowne zastosowanie dla 645 to ciemnia i B&W w klasycznym procesie żelatynowo-srebrowym.

Domyślnie

bielik i [rk] dzieki za odp. O polaroidzie myslalem ale cenowo mnie troche przytlacza... material oczywiscie
    Contax 645, Zeiss 80mm f/2

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sevenoo Zobacz posta
    bielik i [rk] dzieki za odp. O polaroidzie myslalem ale cenowo mnie troche przytlacza... material oczywiscie
    Zawsze mozesz wsadzic do srodka papier fotograficzny - zobacz:

Domyślnie

myslalem wlasnie o kupieniu tej "wkładki" tyle ze nie wiem czy jest sens skoro i tak wiecej klatek na rolce nie zrobie.
    Jak bede chcial dociąc w kwadrat to w wolaniu juz sobie dotne

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez [rK] Zobacz posta
    Zawsze mozesz wsadzic do srodka papier fotograficzny - zobacz:

czy całość polega tylko na wsadzeniu do środka papieru foto? nigdy bym na to nie wpadł
    Mamiya + Sony

Domyślnie

Mam takie pytanie, czy Mamiya RZ67 posiada mechanizm samowyzwalacza?
    Nikon D80 | Pentacon Six TL | Mamiya C330s

Domyślnie

nie zauważyłem takowego, ale nigdy go nie potrzebowałem i nie szukałem. Chyba jednak go nie ma.
    Są jedynie miejsca na wężyki. Mechaniczny oraz elektroniczny (styki od windera).

Są (były kiedyś) wężyki mechaniczne z mechanizmem samowyzwalacza. Czyli kombinując da sie osiągnąc to co chcesz. Na wężyku elektronicznym tez idzie sobie zrobic jakiś "opóźniacz", ale tu trzeba kogoś z umiejętnościami.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Tak , jak pisze Jacek. Samowyzwalacza nie ma, widzialem kiedys węzyki mechaniczne z opoznieniem.
    a tak btw/ nie ma ktos węzyka na zbyciu ?? do eRZetki?

Strona 6 z 13 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów