Close

Strona 3 z 13 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 128
    conik
    Gość

Domyślnie

kowa jest chyba najbardziej martwym systemem...trudno o obiektywy...byly problemy z "miekkimi" trybami we wczesnych modelach a migawki centralne w obiektywach czesto sie sypia...po za tym cena ( ta z gieldy) mocno przesadzona...niedawno na forum poszedla za 1/3 tej ceny

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kh29228 Zobacz posta
    ja mam Mamiyę RZ67, zatem nie kwadrat, ale ostatnio rozmawiałem z jednym z zawodowych fotografów, który zaskoczył mnie stwierdzeniem, że format kwadratowy jest fajny, ale szybko się nudzi. Może coś w tym jest.
    to jest indywidualne. Mam dupkę 6x4,5 do hassla i prawie jej nie używam, wolę kwadrat
    kwadrat i prostokąt, głównie kwadrat

Domyślnie

żeby nie śmiecić, krótka piłka - Mamiya RB67 z 80 f3,8. w naprawdę dobrym stanie za 1200

brać?
    FM2n, Mamiya RB67;

Domyślnie

Czemu nie? eRBeka to sprzęt nie do zajechania, całkowicie manualny, popularny, szkło idzie do tego dokupić. Nie jest to aparat do streeta, mieszka na statywie, jest gigantyczny, ciężki i najlepiej mu w studiu, ale pominąwszy te drobnostki - bardzo dobry aparat i wychodzi z niego solidny kawał slajdu.

Domyślnie

właśnie go zacząłem testować i nie wiem dlaczego miałby w plenerze nie zdać egzaminu, skoro i tak mieszka na statywie

zalety i wady znam, chyba bardziej by mi pasowała 645 ale ta cena wydaje mi się nader atrakcyjna, chyba, że się mylę
    FM2n, Mamiya RB67;

Domyślnie

w plenerze jest ok, póki nie mieszka w torbie, a plener jest kilkaset metrów dalej
    cena ok, to pierwsza wersja?

Domyślnie

to RB67 Pro S
    FM2n, Mamiya RB67;

Domyślnie

Co tu jest takie parcie na "kwadrat" Miałem P. Six-a, Kieva , RB 67 i sporo pracowałem na RZ 67 ale dopiero najwięcej frajdy dała mi Mamiya 645. Akurat mam w wersji Pro TL. Pracuje się tym jak małym obrazkiem. Relatywnie lekka, można dołączyć silnik. Poręczna, ma pomiar światła ( z dołączonym pryzmatem) wymienne kasety. Aktualnie ceny bardzo niskie. Z pierścieniami adaptacyjnymi, można stosować obiektywy innych producentów np. od Pentacona. Pracowałem na tym sprzęcie kilka lat i wspominam to bardzo miło.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 31-10-2009 o 14:42

Domyślnie

nie wiem czy lubisz dwuokich bandytów, ja osobiście polecam Mamiye C330, którą mam zresztą, super zabawka, naprawdę solidny aparat, zdjęcia naprawdę fajne wychodza, no ale jest ten błąd paralaksy, chociaż idzie sie przyzwyczaić
    http://tj-photographer.blogspot.com

Nikon D80 + F4,Mamiya C330, Chinon CP9-AF, Minolta Maxxum 7000, kupa szkieł +kupa gratów

Domyślnie

motyl od kiedy rb/rz jest kwadratowe? już mi się nie chce mówić o różnicach 67 i 645 bo tylko bym internet niepotrzebnie dublował.
    PRR okazja, ja bym skorzystał.

Strona 3 z 13 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów