Szukaj
ladna seria wyszla ..mi najbardziej 4,6 i 8![]()
Wiem jak to jest jak się w góry idzie robić zdjęcia, nie "w góry". Czasami ciężko to pogodzić, co widac niestety... Gdybym nie znał miejsc .... Coś nie tak chyba BW
NIKON
Tomku bardzo ładne kadry ale mz na niektórych zdjeciach zrobiłeś zbyt ciepły WB (zwróć uwagę na scianę chałupy na nr 6) poza tym przyjemnie się oglada te zdjęcia![]()
Tak, ciepło się zrobiło po kontraście, ale ogólnie było bardzo ciepło ze względu na światło i porę roku - np. 7 nie dotknięte nawet.
D300 \ D70s \ Zenit 11 \ MB-D10 \ N17-55 f2,8 \ N50 f1.8 \ Takumar 50 f1.4 \ SB-800 \
Bardzo ładna seria, i bardzo ciekawie pokazana, może na niektórych jest zbyt ciepło
ale za to przyjemnie.
Pozdro. Wojtek
..5,6,7..za piękne kadry...i nie wiem,ale coś mi kontrast nie pasuje...za bardzo przygaszony...
pozdrawiam
Nikon + Nikkory
5-ka najciekawsza. Reszta już mniej głównie za sprawą dość ciasnych kadrów i kontrastu.
K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
http://bartekkw.deviantart.com/
"Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams
wszystkie wydają mi się za bardzo sprane i mało kontrastowe. Widać też rozjaśnianie cieni. Zwłaszcza na ostatnim. Choinki na pierwszym planie wyszły nienaturalnie.
Kadrowo najbardziej podoba mi się 5. Może tylko brakuje oddechu nad domkami.
pzdr
Stanowczo dodaniu kontrastu mówię TAK
Podoba mi się 2 , 6 , 5 przy czym troszkęszkoda w 5 góry kosztem dołu.
Co do WB : Janek ma troszkę racji, a będzie miał jeszcze więcej jak dodasz kontrastu.
Pozazdrościć wypadu. Na pewno masz więcej zdjęć więc czekam na cz.2![]()
Skontaktuj się z nami