Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Domyślnie Jesienne kominy nad wodą

przyznaję, że bardzo urzekł mnie taki oto widok, zwłaszcza kominy elektrowni w tle.
    Walczę o ostrość i "powietrze" / przestrzeń w takich ujęciach, lecz nie znam jeszcze właściwej recepty ...
    Z ciekawością dowiem się co o tym sądzicie ? Zapraszam

Pozdrawiam, Grzegorz.

Domyślnie

postaram się co jakiś czas, sukcesywnie, co - nieco dołożyć ... mam nadzieję, że Was nie zanudzę

Ostatnio edytowane przez Grzegorz WO ; 05-10-2009 o 00:13
    Pozdrawiam, Grzegorz.

Domyślnie

Cóż, mam świadomość, że te kadry - to nic "szczególnego", ale żeby aż tak nudne / nieciekawe ?
    Mimo wszystko, dziękuję za odwiedziny.
    Pozdrawiam, Grzegorz.

woda
    Gość

Domyślnie

To chyba razem z Barbi "plenerzylisci" . A niedalo sie to w jednym poscie zamiescic? Hmm.. powiem tak... fajne kolory i ladna ostrosc. Reszta zupelnie mnie nie porywa. Kadry malo ciekawe.

Domyślnie

W sumie bardzo mi zależało na takim "razem" - " ale NIE, absolutnie .... Ty rób sobie jak chcesz, Ja to Ja ... "
    Jeden z plusów takiej zabawy - to to, że teraz jakoś nie słyszę uwag : "no i po co ci kolejny obiektyw? Nie wystarczą Ci te, które już masz ? " Za to po wstępnym oglądzie fotek usłyszałem : " wiesz, jednak takie 200 mm by się przydało ...." cóż za miłe dzwięki
    Inna sprawa, że CIĄGLE teraz słyszę " to jak powinno wyglądać pomninejszenie - takie z kapitalną ostroścą, bez farfocli ... takie jak robi np. (padają nicki naszych kolegów z Forum) ...." A ja nie wiem "jak" Oni to robią ? Basia ostrzy i pomniejsza do pliku .png - sam nie mam jakoś do tego przekonania, ale muszę przyznać - nie potrafię "skutecznie" ostrzyć do pomniejszonej fotki ...
    Pozdrawiam, Grzegorz.

Domyślnie

ladne tam jest ale Basia ma ladniejsze kolorki , porownujac wasze jedynki ale ty masz wyciagniety las

Domyślnie

Moim zdaniem przycięcie poziomych kadrów do takich proporcji zabiło te fotki.
    Pozdrawiam Marcin
    Galeria

Domyślnie

A ja z kolei kadrowaniem "uciekalem" od "monotonnego / przytłaczającego" zbiornika - uznałem, że nadmiar wody w kadrze zaszkodzi, ... ale być może masz rację Marcinie.
    Pozdrawiam, Grzegorz.

Domyślnie

Wiesz, to też jest indywidualna sprawa jak i co komu się podoba. Miałem na myśli to, aby maszty łódek miały trochę więcej "powietrza" u góry
    Moim zdaniem lepiej by się komponowało ale to ja...
    Pozdrawiam Marcin
    Galeria

Domyślnie

Marcinie, może to jakoś "wygląda" ?

Mamy kilka "bliższych" kadrów, ale na nich "okazali się" znajomi - a nie mam jakoś sumienia ich "publikować" bez wyraźnej zgody zainteresowanych, na przykład poniższe ... mam nadzieję, że mnie nie zabiją ...

Pozdrawiam, Grzegorz.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów