Zastanawiam się nad wymianą mojego body z D70 na D90 na pewno zyskałbym lepszy balans bieli ale co jeszcze zyskam przy takiej zmianie?
Szukaj
Zastanawiam się nad wymianą mojego body z D70 na D90 na pewno zyskałbym lepszy balans bieli ale co jeszcze zyskam przy takiej zmianie?
Nikon D700+nikkor 35/1.8+SB-900 Lowepro Stealth Reporter D650AW
Dużo mniejszy szum, więcej fps no i jeśli potrzebujesz to aż 12mpx do wykorzystania.
"nie pióro czyni obraz lecz malarz"
Pozdro Kuba
czemu w tym dziale?
ale jesli z punktu widzenia tego dzialu, to stracisz na pewno na czasie synchronizacji z blyskiem. ISO te same (od 200), AF malo istotny w studiu, wiecej MPxiow pewnie sie przyda. D90 ma tez wieksza rozpietosc tonalna.
Wiekszy wyswietlacz, wizjer czy filmy, wg uznania.
zyskasz wysokie używalne ISO, większą rozpiętość matrycy, większy LCD, szybkość, śledzenie AF 3D, LiveView, filmy, 12MPix, + cała masa poprawek jakie nikon wprowadził po drodze od D70 -> D80 -> D90
D70 ma troche latek więc nie ma co porównywać
D600 / Tamron 17-35 2.8-4 DI OSD / N70-300 VR IF ED / N35 1.8 ED
Olympus E500 / Sigma EX 30 1.4 / Zuiko 14-42 /
No i niestety w D90 "zyskasz" mniejszy korpus...
Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!
D70 znasz. Poczytaj o D90 bo watkow bylo pełno i sam bedziesz wiedzial....
Nikon
bazej, najpierw sie zastanow co cie denerwuje w d70 i potem popatrz jakie inne puszki by Ci pasowaly pod tym wzgledem. caly czas czekam na jakis portrecik.... i mam nadzieje ze bedzie jeszcze z D70![]()
a co Ty taki ciekawski?
Jak masz kasę i intencjęto zmieniaj puszkę bez zastanawiania /ja tak zmieniłem d50 na d80 i jestem zadowolony/.
To zawsze krok do przodu.
Jak masz więcej kasy lub możesz dozbierać, to wyceluj w d300 - to jeszcze większy krok.
Możesz też zagrać w lotto i kupić d3x![]()
Tutaj jest... podpis
Skontaktuj się z nami