Szukaj
Ostatnio edytowane przez ekonet ; 03-10-2009 o 23:33 Powód: pis. ("nie nawidzi")
D700/ S5Pro / N 80-200 f2.8 / N 85 f1.8 / S 8 f3.5 / T28-75 f2.8 / SB 900 / iMac27" / iMac 20" / iPad3
Fajne ujęcie w 3![]()
Żona fajna, 4 krzywe, na 3 przydałoby się zostawić więcej prawej strony, na żadnym nie widać klimatu Waszej, w sumie fajnej, palmiarni.
2 jak dla mnie to nieostra.
Wystarczy D80 i troche szklarni i jeszcze jakas żarówka
Żona bez zarzutu - to fakt, jestem szczęściarzem
! Tylko nie lubi zdjęć
Co do 4 - fakt, teraz to zauważyłem... Minimalnie , ale krzywe. Na 3 pod innym kątem nie było teogo efektu pseudo "lustra" zrobiłem chyba ze 30 fotek tego ujęcia i to było najbardziej optymalne. Miałem zamiar trochę wykadrować, ale zostawiłem tak jak jest. Chyba jednak wykadruję skoro aż tak to widać
A co do palmiarni - to ona nie "nasza"
, po prostu byłem kopiarkę odebrać z Zielonej Góry, a puszkę zabrałem ... no właśnie sam nie wiem czemu...
Może po to żeby zrobić kilka fotek turystycznie. Te zdjęcia wogóle nie były planowane. Zero ubioru i przygotowania że o makijażu nawet nie wspomnę. Poza tym przydała by się lampa i parasolka na tych fotkach - trzebno by co nieco doświetlić. Brak ostrości... szkoda gadać ! Na szczęście niedługo zmiana systemu ! Tak planuję przynajmniej. To głupie że człowiek musi myśleć o tym żeby ostro wyszło , zamiast zająć się kadrem
Ale taką puszkę trafiłem i każde zdjęcie to loteria. Już mi się nawet nie chce narzekać na Canon-a
!
D700/ S5Pro / N 80-200 f2.8 / N 85 f1.8 / S 8 f3.5 / T28-75 f2.8 / SB 900 / iMac27" / iMac 20" / iPad3
wg mnie 3 najlepsza![]()
Zbędny
Żonie wyjątkowo do twarzy z takim ładnym bokeh
Powiem tak- na plus tych zdjęć zaliczam fajną obróbkę*(podoba mi się*kolorystyka) i nasycenie.
Jedynka i trójka kadrowo najlepsze. Dodam, że również pod względem wywołania.
Dość naturalne i swobodne.
Nie podoba mi się pewien miszmasz kadrowy i brak tego pazura, ostrego elementu, który przykuje uwagę.
Jest dobrze, żona może być zadowolona bo przede wszystkim pokazałeś ją ładnie- niestety to nie taki proste, bo czasem straszne rzeczy mogą się dziać.
Myśle, że jakiś konkretny pomysł+ determinacja+ nastawienie się na efekt da dobre rezultaty. Powiem więcej ja chętnie je zobaczę.
Ostatnio edytowane przez badabuzz ; 04-10-2009 o 14:59
DziękiCały czas się uczę i raz to wychodzi lepiej , raz gorzej. Czasem pomysł jest, kadr fajny, ale zdjęcie nieostre lub obróbka na pysk poleci i już można zapomnieć o dobrej fotce. Czasem jest modelka, plener dobry, ale weny twórczej zabraknie. Portretowo puchę w sumie od kwietnia tego roku wykorzystuje (pierwsza "sesja"
) i myślę że jeszcze duuuuuużo nauki przede mną
.
Skontaktuj się z nami