Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Żona moja ...

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Żona moja ...

Zdjęcia z Palmiarni w Zielonej Górze, gdzie wpadliśmy tylko na obiad Jakim cudem udało mi się namówić moją kochaną żonę na te kilka fotek - sam do tej pory nie wiem, ponieważ nienawidzi pozować do zdjęć . Może to miejsce ma taki klimat?

1.

2.

3.

4.

No to dawać ...
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 03-10-2009 o 23:33 Powód: pis. ("nie nawidzi")
    D700/ S5Pro / N 80-200 f2.8 / N 85 f1.8 / S 8 f3.5 / T28-75 f2.8 / SB 900 / iMac27" / iMac 20" / iPad3

Oszczędny w słowach Awatar jmarcinkowski
    Miasto
    Toruń ... a właściwie tuż obok :)

Domyślnie

Fajne ujęcie w 3

pebees
    Gość

Domyślnie

Żona fajna, 4 krzywe, na 3 przydałoby się zostawić więcej prawej strony, na żadnym nie widać klimatu Waszej, w sumie fajnej, palmiarni.

Domyślnie

2 jak dla mnie to nieostra.
    Wystarczy D80 i troche szklarni i jeszcze jakas żarówka

Domyślnie

Żona bez zarzutu - to fakt , jestem szczęściarzem ! Tylko nie lubi zdjęć Co do 4 - fakt, teraz to zauważyłem... Minimalnie , ale krzywe. Na 3 pod innym kątem nie było teogo efektu pseudo "lustra" zrobiłem chyba ze 30 fotek tego ujęcia i to było najbardziej optymalne. Miałem zamiar trochę wykadrować, ale zostawiłem tak jak jest. Chyba jednak wykadruję skoro aż tak to widać A co do palmiarni - to ona nie "nasza" , po prostu byłem kopiarkę odebrać z Zielonej Góry, a puszkę zabrałem ... no właśnie sam nie wiem czemu... Może po to żeby zrobić kilka fotek turystycznie. Te zdjęcia wogóle nie były planowane. Zero ubioru i przygotowania że o makijażu nawet nie wspomnę. Poza tym przydała by się lampa i parasolka na tych fotkach - trzebno by co nieco doświetlić. Brak ostrości... szkoda gadać ! Na szczęście niedługo zmiana systemu ! Tak planuję przynajmniej. To głupie że człowiek musi myśleć o tym żeby ostro wyszło , zamiast zająć się kadrem Ale taką puszkę trafiłem i każde zdjęcie to loteria. Już mi się nawet nie chce narzekać na Canon-a !
    D700/ S5Pro / N 80-200 f2.8 / N 85 f1.8 / S 8 f3.5 / T28-75 f2.8 / SB 900 / iMac27" / iMac 20" / iPad3

Domyślnie

wg mnie 3 najlepsza
    Zbędny

Domyślnie

Żonie wyjątkowo do twarzy z takim ładnym bokeh

Powiem tak- na plus tych zdjęć zaliczam fajną obróbkę*(podoba mi się*kolorystyka) i nasycenie.

Jedynka i trójka kadrowo najlepsze. Dodam, że również pod względem wywołania.

Dość naturalne i swobodne.

Nie podoba mi się pewien miszmasz kadrowy i brak tego pazura, ostrego elementu, który przykuje uwagę.

Jest dobrze, żona może być zadowolona bo przede wszystkim pokazałeś ją ładnie- niestety to nie taki proste, bo czasem straszne rzeczy mogą się dziać.

Myśle, że jakiś konkretny pomysł+ determinacja+ nastawienie się na efekt da dobre rezultaty. Powiem więcej ja chętnie je zobaczę.
    Ostatnio edytowane przez badabuzz ; 04-10-2009 o 14:59

Domyślnie

Dzięki Cały czas się uczę i raz to wychodzi lepiej , raz gorzej. Czasem pomysł jest, kadr fajny, ale zdjęcie nieostre lub obróbka na pysk poleci i już można zapomnieć o dobrej fotce. Czasem jest modelka, plener dobry, ale weny twórczej zabraknie. Portretowo puchę w sumie od kwietnia tego roku wykorzystuje (pierwsza "sesja" ) i myślę że jeszcze duuuuuużo nauki przede mną .

Uprawnienia umieszczania postów