Close

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 58

Wątek: PLECAK...

Domyślnie

Witam!

Jako fotografa - włóczykija też mnie urządza plecak a nie torba. Tylko kolejność wydarzeń była nie dobra: Najpierw kupiłem plecak Lowepro Orion Trekker (oczywiście chińszczyzna na allegro), a potem dowiedziałem się ( na tym Forum ) o istnieniu plecaka FOMEI. Zaletą Oriona była - i jest - dla mnie oddzielna komora 'turystyczna" ale statywu przymocować się nie da. Może kiedyś naprawię ten błąd.

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

dRUId, najprostsza metoda to obserwowanie dolnej krawędzi kadru nie dotykając aparatu...przy długich szkłach widać drgania bardzo dokładnie - zwłaszcza na dużych dystansach...ale MF to już solidna konstrukcja i stabilizuje się bardzo szybko nawet na szkłach 500mm, ale sprawdzałem wyłącznie na szkłach o niewielkim ciężarze (do 4kg całość)
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ALF
    dRUId, najprostsza metoda to obserwowanie dolnej krawędzi kadru nie dotykając aparatu...przy długich szkłach widać drgania bardzo dokładnie - zwłaszcza na dużych dystansach...ale MF to już solidna konstrukcja i stabilizuje się bardzo szybko nawet na szkłach 500mm, ale sprawdzałem wyłącznie na szkłach o niewielkim ciężarze (do 4kg całość)
    Dzięki za wskazówkę, potrenuję w terenie.
    Pozdrawiam Arek
    7D|G12|Nikkormat FT3|N70-210/4|N50/2|N28/3,5|C100/2,8|Metz 58AF2|C17-40/4L||C70-200/4L|+reszta

Domyślnie

towar pojawił się w dniu wczorajszym na allegro. zostało jeszcze 5 sztuk jakby ktos był zainteresowany. Cena niestety wzrosła i wynosi 219 zł + przesyłka. Pozdrawiam!

Domyślnie

to ja mam takie spostrzeżenia. do tej pory uzywalem orion trekker. ale byl za maly. swoja drogą mam do sprzedania stan prawei idealny. (150zl) tak czy siak kupile na allegro a w zasadzie w sklepie we wroclawiu plecak computrekker aw za 350 zł. który jest troche jednak wiekszy od tego ktory prezentuje ALF.

W każdym razie moje doświadczenia są z nim bardzo dobre. Udało mi sie zmieścić Pentacona sixa z założonym sonnarem 180mm i osłoną. Nikona f70 z obiektywem 85 mm, horyzonta 202, światłomierz, dodatkowy obiektyw do nikona i do pentacona, mnóstwo filmów i mnóstwo filtrów. wada jest jedna jak dołożyłem statyw to to waży z jakieś 20 KG. to jedyny minus. ale tka pozatym to plecak naprawde jest solidnei wykońćzony i przedewszystkim ma pożądne zamki błyskawiczne. statyw trzyma sie spoko i nic mu nie jest. nosi sie go bardzo wygodnie nawet jak na taki cieżar. troche gorzej jest z jazdą na rowerze i noszeniem go, no ale cóz nie ma idelanych rozwiązań. nie wiem ale jeśli mam doplacic jakie 120 zł wiecej a wykonanie ma być lepsze to chyba nie jest to zle rozwiązanie tym bardziej ze potem ze sprzedażą takiego plecaka nie bedzie najmniejszych problemów.

Ktoś używa computrekker AW??

zdelo
    Gość

Domyślnie

mam do sprzedania taki plecak, kupiony w stodole, jeszcze ze starą nazwą point. Logo jest to samo, inna nazwa. Używany raz tylko - na nartach. Sprzedaję bo chcę kupić Oriona Trekkera II, a ten jest mi za duży. Cena okazyjna bo 210 zł z wysyłką. Gdzie nowy kosztuje ok 15 zł drożej, a ten jest jak nowy. Czekam na oferty.
    http://www.allegro.pl/show_item.php?item=58796192

Domyślnie

Witam.
    Pierwsza sprawa, mamy tutaj dział "giełda" i tam proponuję umieścić informację.
    Jeśli chodzi o cenę to chyba nie jest to okazja , ja identyczny plecak w idealnym stanie
    miesiąc temu kupiłem od innego forumowicza za 150zł (z przesyłką na koszt sprzedającego).
    Pozdrawiam

nikonka1
    Gość

Domyślnie

z duzym zainteresowaniem przeczytalam info o plecaku, od dluzszego czasu szukalam i juz jestem zdecydowana na czecha super ze tak szybko zdjecia zrobiles czy juz uzywales go? jak sie sprawuje? byles juz na deszczu? jesli nie to moze maly tescik w wannie?
    pozdr

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

byłem kilka razy w górach, na zamkach i innych wycieczkach, raz w deszczu, ale na tyle niewielkim, że nawet nie zakładałem osłony, a po plecaku nawet nie było widać, że przez godzinę na niego kropiło :P
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

czy wśród użytkowników tego plecaka jest ktoś z laptopem z matrycą 15,4" (panoramiczna)?
    mam takiego i w zasadzie jestem zdecydowany na ten plecak, ale nie mam pewności czy mi sie laptok zmieści bez problemu. Jego wymiary to 3,5*28*37cm.

pozdrawiam, qooba
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów