relacja pozakupowa: :P
trafiłem na allegro, dokonałem szybkiego rozpoznania i w rezultacie kupiłem...plecak czeskiej firmy FOMEI...mam go od kilku godzin, więc spostrzeżenia bedzą raczej pobieżne...
-wygląda ładnie (ale to rzecz gustu :P)...
-materiały wykończeniowe i podstawowe wyglądają na solidne, a wykonanie co najmniej staranne...
-całość przemyślana o czym świadczy wszyty pasek odblaskowy, liczne przegródki (na zdjęciach jest ich zaledwie kilka, ale w komplecie jest znacznie więcej...po prostu nie potrzebowałem ich do takiego załadowania...
-siateczki i kieszenie pomieszczą sporo drobiazgów, jest miejsce na długopis, kalkulator i zeszyt lub notatnik...
-dodatkowa komora powinna zmieścić laptop (nie mam, więc piszę powinna)...
-solidne szelki z pasem biodrowym i piersiowym oraz -poduszeczki pokryte siatką (ułatwiają oddychanie materiału) wszyte pod łopatki czynią noszenie ciężaru ok. 10kg całkiem przyjemnym...
-w tylnej kieszonce ukryty jest dodatkowy pokrowiec p/deszczowy...
-profilowana rączka wykonana z twardego plastiku dobrze się trzyma ręki...
-przemyślne troki do doczepienia statywu utrzymują bez problemu mojego MF055...
-komora główna...rozmiar wystarczył aby zmieścić moją długą danubię-36cm, sigmę 70-300, metza 54MZ3, nikona F70 z tamronem i kompedium cokina + 12 filtrów, 2 pierścienie kenko, 2 małe nikkory, zestaw soczewek makro, kilka filmów oraz nikon FG, którego na zdjęciach (robiłem je przed przyjściem listonosza) nie ma, ale już jest w plecaku :P
teraz najważniejsze...cena 205zł z dostawą kurierem do domu...myślę, że to świetne i niedrogie rozwiązanie naszych poszukiwań idealnego plecaka - idealnego w sensie stosunku jakości do ceny
na pytanie o mój stosunek do plecaków...nie zmienił się, nadal głównie będę używał torby, ale na długie, piesze wędrówki znalazłem rozwiązanie pośrednie - plecak + kabura - szelki plecaka mają 2 uchwyty, do których podłączę kaburę i splówę bedę miał zawsze pod ręką![]()
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami