Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Szkło do D90

Domyślnie

Podepnę się do tematu.

Mianowicie zbieram sprzęt aby wkręcić się w fotografię ślubną (na razie jako asystent). Aktualnie posiadam kit'a 18-105 mm VR, manualną 50'tkę f/1.8 Nikkora.

Zastanawiam się nad paroma słoikami:

- Nikkor AF 50mm f/1.8D (lub jak uda mi się trafić to 1.4D)
    - I do tego waham się pomiędzy 35'tką Nikkora w wersji G lub Tamronem 17-50 mm f/2.8 (który dokładnie model powinienem wybrać bo jest kilka - SP AF 17-50 mm f/2.8 XR Di II LD Aspherical (IF) - chyba ten prawda? ). No w sumie to w gre wchodzi jeszcze Sigma 18-50 mm f/2.8.

Lampa już wybrana teraz tylko właśnie zastanawiam się nad zestawem szkieł...

Pozdrawiam,
    Ostatnio edytowane przez szarakdorsz ; 03-10-2009 o 22:50

Domyślnie

ale ja używam F80 z 50tką, a do niej jeszcze planuję 35/2 i 20mm Więc nic mi po 35/1.8 które jest odpowiednikiem 50tki do FF ;'-) i to jeszcze ruskiej, bo 52 mm Jakby zrobili 30mm to by było warto zgrzeszyć Pytam jednak o te zoomy 18-70 i 18-105.

Poza tym nie zapominajcie, że do pół roku będę w posiadaniu D700, a obiektywy już do niego mam
    Smiena Symbol

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szarakdorsz Zobacz posta
    Podepnę się do tematu.
    Zastanawiam się nad paroma słoikami:

- Nikkor AF 50mm f/1.8D (lub jak uda mi się trafić to 1.4D)
    - I do tego waham się pomiędzy 35'tką Nikkora w wersji G lub Tamronem 17-50 mm f/2.8 (który dokładnie model powinienem wybrać bo jest kilka - SP AF 17-50 mm f/2.8 XR Di II LD Aspherical (IF) - chyba ten prawda? )

Lampa już wybrana teraz tylko właśnie zastanawiam się nad zestawem szkieł...

Pozdrawiam,
    Po pierwsze ja tu stoję nad dylematem jednego i jedynego szkła DX jakie zamierzam kupić. Ty jak chcesz się rozwijać to zainwestuj w szkła pełnoklatkowe, bo w końcu kupisz sobie FX.
    Smiena Symbol

Thumbs up

OKI - padło na Nikkor 18-70. W zestawieniu 16-85 i 18-105 wypada najbardziej korzystnie. TX
    Smiena Symbol

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów