Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: Luiza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pdzran Zobacz posta
    Widzac obie fotki nie wiadomo jaki naprawde ma kolor wlosow , oczu itp. itd.
    Nie jestem fachowcem ale fotka powinna jak najbardziej oddawac rzeczywistosc.

A wogole to ciasny kadr , uciete wlosy i piersi
    oczy niebieskie włosy blond tak jak widać na mjej wersji

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rambobambo Zobacz posta
    oczy niebieskie włosy blond tak jak widać na mjej wersji
    Ok , tylko na Twojej ma oczy jesli niebieskie to bardzo jasne , u Al'a sa znacznie ciemniejsze , tak jak cala fotka.
    Bardziej mi sie podoba fotka Al'a ale dla siebie , jesli mialaby to byc pamiatka i chcialbym kogos w ten sposob uwiecznic to wole fotki oddajace rzeczywistosc.
    Co innego w przypadku fotek do reklamy , gazety itp. , tam to retusz idzie na calego.

Jedno co mi sie nasunelo po obejrzeniu obu to reklama proszku do prania , jak pokazuja np. na fotce Al'a sweterek prany w jakims cudownym proszku a na Twojej w zwyklym

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Al Bundy Zobacz posta
    Pozwoliłem sobie się pobawić dla odmiany z Twoją modelką
    Dzieki za zainteresowanie i za pokazanie własnej wizji tego zdjęcia. Podobają mi się większe kontrasty u ciebie ale włosy mogłeś jej zostawić naturalne bo wyszły niebieskie

Cytat Zamieszczone przez snow Zobacz posta
    Jak dla mnie mało ciekawe. jedynie uroda dziewczyny ratuje to zdjęcie... Może Ją wykrozystaj w lesie? zamiast na łóżku w pokoju
    Snow spokojnie zbereźniQ :P to moja siostrzenica więc bez gupkowatych tekstów o wykorzystywaniu Ty każdą modelke której robisz zdjęcia "wykorzystywujesz"?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pdzran Zobacz posta
    Jedno co mi sie nasunelo po obejrzeniu obu to reklama proszku do prania , jak pokazuja np. na fotce Al'a sweterek prany w jakims cudownym proszku a na Twojej w zwyklym
    Skojarzenie super z tą reklamą proszku do prania

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Poprawka Ala wlała życie do pozornie martwego i wyblakłego portretu. Okazało się że zdjęcie może być ciekawe i dobre. Dla oddania rzeczywistości można tylko włosy trochę odniebieszczyć, ale tylko trochę...
    Bardzo byłbym wdzięczny jakby Al wyjaśnił szczegółowo technikę jego poprawek. Bardzo bym mógł się z tego nauczyć, bo też staram się w to bawić, ale jestem strasznie początkujący w tych obróbkach.

Domyślnie

Chętnie bym pomógł ale nie uważam się za eksperta - nadal się uczę photosjopa. Swego czasu doszedłem do tego samego wniosku - zdjęcie to początek - obróbka to dopiero koniec.
    Zaprezentowany efekt to naprawdę było 5 minut zabawy (może mniej) ale zanim nauczyłem się operować warstwami, maskami itd poświęciłem baaaardzo dużo na naukę - stąd nie potrafiłbym teraz szybko o tym opowiedzieć. Polecam natomiast kilka serwisów które zamieszczają naprawdę przydatne tutoriale których połączenie w obróbce da znacznie lepsze od mojego efekty...

http://www.cherub.pl/
    http://www.graficzna.pl/ - tutaj nawet filmy umieszczają...
    http://www.graffik.pl/
    http://photoshop.pl/forum/ - fajne forum...
    http://www.e-grafik.pl/
    Al "CAPONE" Bundy
    Puszka, słoik, świeczka... tylko brak talentu.

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Al Bundy Zobacz posta
    Chętnie bym pomógł ale nie uważam się za eksperta - nadal się uczę photosjopa. Swego czasu doszedłem do tego samego wniosku - zdjęcie to początek - obróbka to dopiero koniec.
    Zaprezentowany efekt to naprawdę było 5 minut zabawy (może mniej) ale zanim nauczyłem się operować
    No dobrze, tylko w takim razie powiedz jaki typ warstwy (layer) użyłeś, czyli 'Color burn', 'Linear burn' itp....

Domyślnie

Nie do kpńca wiem o czym piszesz

Masz dwie możliwości - tworzysz nową warstwę z tła i tam miksujesz kolorem a później wycierasz co Ci niepotrzebne lub w ramce warstwy tworzysz warstwę - balans kolorów, ruszasz suwaczkami, zaczerniasz warstwę a później białym pędzelkiem malujesz to co chcesz skorygować...
    Al "CAPONE" Bundy
    Puszka, słoik, świeczka... tylko brak talentu.

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

Al...mimo wszystkich zachwytów...sorki...znacznie bardziej podoba mi się oryginał...włsnie dlatego, że jest miękki, sympatyczny, przyjemny...zaś twój jest oczobijny, nachalny, grażliwy, wręcz nienaturalny...gdybym miał się umówić na randkę z dziwczyną z któregoś zdjęcia - zdecydowanie wybrał bym 1
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snow Zobacz posta
    Jak dla mnie mało ciekawe. jedynie uroda dziewczyny ratuje to zdjęcie... Może Ją wykrozystaj w lesie? zamiast na łóżku w pokoju
    Mocne. Nie powiem.
    A zdjęcie w ogóle ładne. Swiatło z 2 lampek pokojowych ok. Wcale nie trzeba czasem mieć profi studia aby zrobić przyzwoite zdjęcie.
    D300; 18-200vr; 50/1.8; 10-20 sigma; 85/1.8; 24-70;sb800; sb600, frotka 055pro, amatorskie/dyskretne studio fotograficzne ...i trochę pierdołów

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów