Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Za krótki zoom SB-900

SB-900 wg tego co wiem ma zoom do 200mm... dlaczego więc jak założę 70-300 G zoomuje tylko do 135mm?

ma ktoś pomysł?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sapphiron Zobacz posta
    SB-900 wg tego co wiem ma zoom do 200mm... dlaczego więc jak założę 70-300 G zoomuje tylko do 135mm?

ma ktoś pomysł?
    Podejrzewam, że chodzi o uwzględnienie przelicznika x1,5 dla DX. 135mm dla DX daje kąt widzenia obiektywu (czyli obszar do oświetlenia) taki jak 200mm na FX.

Domyślnie

hm, a nie dlatego że masz matryce dx. przy ustawieniu 200 na fx jest prawie taki sam kąt jak przy 135 na dx.
    to tylko teoria ale liczby sie zgadzaja (135x1,5=202,5)

edit:
    ups, lekko sie spoznilem ;(

Domyślnie

z tamronem 70-200 idzie do 200mm bez problema... z Nikkorem 70-300 staje na 135mm i nie chce ruszyć dalej nawet na manualnym zoomie...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sapphiron Zobacz posta
    z tamronem 70-200 idzie do 200mm bez problema... z Nikkorem 70-300 staje na 135mm i nie chce ruszyć dalej nawet na manualnym zoomie...
    Może wychodzi różnica współpracy między Nikon-Nikkor a Nikon-Tamron? Jak będziesz miał możliwość to sprawdź jak zachowuje się jakiś inny zoom Nikona.

Domyślnie

już wieeem... sprawdzałem różne możliwości lampy i wyszło na to że miałem ustawiony rozsył światła na CW czyli zwężone pole (centrum oświetlone reszta nie)... PO zmianie na STD albo EVEN idzie spokojnie do 200mm

Uprawnienia umieszczania postów