Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Zamek Televe

Domyślnie Zamek Televe

Witam

Nie byłem pewien czy wstawiać tę fote - troche bałaganu i kadr niezbyt czysty (dostęp był dość trudny z racji na ruiny). Bardziej w zasadzie interesuje mnie Wasza opinia co do obróbki
    A rzeczone zdjęcie przedstawia widok z zamku Televe na dolinę Valsugana (Włochy/Trydent). W dole miaseczko w którym mieszkałem - Ronchi Valsugana

K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
    http://bartekkw.deviantart.com/
    "Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams

Domyślnie

Po ilości komentarzy wnioskuje że zdjęcie nie podchodzi. Jakieś uwagi co do obróbki ??
    K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
    http://bartekkw.deviantart.com/
    "Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams

Domyślnie

wiesz co otwieram to zdjecie juz kolejny raz i powiem Ci ze mimo tych krzaczorów po lewej, ta fotka mi sie podoba a to wszystko dzieki temu co sie dzieje jak gdyby w srodku, ładne kolory i perspektywa - na mnie to działa

Domyślnie

Tak, mimo bałaganu jest tu jakaś niewidzialna harmonia, nie ma szału, ale chyba poprawnie.
    D300 \ D70s \ Zenit 11 \ MB-D10 \ N17-55 f2,8 \ N50 f1.8 \ Takumar 50 f1.4 \ SB-800 \

Domyślnie

na mnie to dziala tak, jakbys sie nasluchal zbyt wiele na temat za ciemno gdzies tam. Tylko gdzie I poszedl ta droga, skupiwszy sie na dole kadru. A wlasnie tam nic sie nie dzieje a eksponujesz to miejsce. Co tu jest w/g ciebie tematem? Mur, gory, miasto? Dla mnie krzaki i mur. A tytul zupelnie inny. Ale spox. Pokombinujesz i bedzie git

Domyślnie

Na tym zdjęciu jest wszystko co człowiek sobie wymarzy .

Ciachnąłbym trochę prawej strony (pozbyłbym się tego krzaka na krawedzi)

Domyślnie

Mnie się podoba. Troszkę może niebo za jasne.

Domyślnie

Trudno powiedziec....widok piekny i bardzo ciekawy....jak zawsze w twoim wydaniu obrobka ze smakiem.....jednak krzak z prawej i ten dol jakos psuja moj odbior
    Nie wiem sam jak bym do tego podszedl bo mnie tam nie bylo.....dasz bardziej z prawej to znowu mur przysloni widok, dasz z lewej to za duzo wyjdzie krzaczora z prawej....eeee....sa takie miejsca ktore chce sie pokazac ale nie ma jak!

Moze gdybys pokazal nam caly ten dol.....wiecej tych klrzakow z lewej i trawy......moze wtedy
    Ostatnio edytowane przez Greg77 ; 03-10-2009 o 01:52

Uprawnienia umieszczania postów