Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: problem z lampa

Domyślnie problem z lampa

witajcie

mam problem z błyskotką, dokładnie sunpak pz40x
    lampa kupiona od jednego z forumowiczów, na pewno działa (?)
    problem pojawia się po podłączeniu jej pod stopkę d50
    lampa jest dość chimeryczna, wiele razy ją podpinałem/przepinałem i czasem działa, ale częściej nie działa
    aparat ją "wykrywa", ale jakby nie wyzwala błysku
    podejrzewam styki na gorącej stopce, próbowałem je czyścić, ale bez rezultatu (trochę syfu tam było, ale nie jakoś dramatycznie)

po czym poznać, że stopka jest zniszczona (nie mam porównania do żadnej innej), jak to ewentualnie naprawić
    tego sunpaka i tak chce wyzwalać zdalnie, ale zanim kupię radio/fotocele, to chciałbym mieć 101% pewnosci, że działa

najgorsze jest to, że czasem błyska, a czasem nie. jakby w ogóle nie działała, to bym ścigał sprzedawce, a gdyby cały czas działała, to by nie było tego postu

Domyślnie

a dokładnie ją dociskasz gdy wpinasz w body? miałem podobnie z D70 i okazało się, że muszę bardzo mocno docisnąć i wszystko gra.

pozdrawiam
    C5DII

Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

juz działa, jeden styk w lampie wcisnął się delikatnie, podważony paznokciem wyskoczył i lampa znów błyska

Domyślnie

Ważna jest czystość styków sanki-lampa.Trzeba uważać bo potrafi zrobić psikusa w najmniej oczekiwanym momencie.Czyszczę osobiście płynem na bazie spirytusu i 100% pomaga nie szkodzi.
    D600+N24-120/4G ED VR+N28-105/3.5-4.5D do macro+N85/1.8D+SB910

Uprawnienia umieszczania postów