Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Domyślnie Debiut w tym dziale :)

Witam,

Nadszedł czas, żebym wyszedł z łąk, lasów, bagien i zajął się czymś bardziej przyjemnym.
    Przede wszystkim nigdy nie zajmowałem się tą dziedziną fotografii. Dużo czytałem, oglądałem prace naszych mistrzów z forum i tak jakoś zostałem zainspirowany żeby spróbować czegoś nowego. Kupiłem sobie zestaw Quantuum PT 200, a to efekt jaki udało mi się z niego uzyskać:

Chciałbym bardzo podziękować koleżance Paulinie za wytrwałość i cierpliwość
    Pozdrawiam Robert
    ....:::: | NIKON | ::::....

Domyślnie

Fajne światło, sposób pokazania, obróbka. Kompozycja troszkę sztuczna jednak (pochylenie), a ręka niestety wyszła dość masywnie. Ogólnie zdjęcie świetne, szczególnie jak na nową dziedzinę.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robert1602 Zobacz posta
    Dużo czytałem, oglądałem prace naszych mistrzów z forum
    Dobra rada, zamiast oglądać prace mistrzów z forum, oglądaj prace prawdziwych mistrzów, chociażby nawet tych krajowych, bo jeśli chodzi o modę jest paru. Zresztą polecam to wszystkim publikującym zdjęcia w tym dziale.

Domyślnie

Deport to nie była miła uwaga. Sugerujesz, że nie ma tu osób, które potrafią robić bardzo dobre zdjęcia w kategorii moda/glamour?? Wstawiłem zdjęcie do oceny, jakoś takiej nie otrzymałem z twojej strony, a szkoda.

Dodatkowe z sesji:

Ostatnio edytowane przez Robert1602 ; 01-10-2009 o 11:59

Domyślnie

Każdy kto ma pojęcie o modzie Ci to powie, oczywiście że to sugeruję. I nie wiem co w tym niemiłego, to nie jest forum profesjonalnych fotografow modowych, tylko amatorów, a moja rada była naprawdę warta uwagi, warto podpatrywać najlepszych. Zresztą sam sobie porównaj jak wygląda dobra moda, w polskim wykonaniu:

Jest Marcin Tyszka, który robi m.in. Vogue i L'officiel:
    http://www.afphoto.pl/client.php/cli.../2.p.full.4_24

Jest Mateusz Stankiewicz
    http://www.afphoto.pl/client.php/cli...n/2.p.full.7_7

Jest Piotr Porębski, którego można zobaczyć na metaluna.pl

Iza Grzybowska, czy Marlena Bielińska na makata.com.pl

Warto oglądać dobrą fotografię, to otwiera głowę, a nie ograniczać się do forum nikona..

Przepraszam za offtopic w Twoim wątku, jeśli chodzi o Twoje zdjęcia, pierwsze najlepsze, owijania folią ochronną do remontów nie rozumiem...

Domyślnie

Oglądałem zdjęcia z linków, które podałeś, nie ukrywam, że są bardzo profesjonalne, lecz poza moim zasięgiem jako amatora Tak jak już pisałem nie specjalizuję się w tej dziedzinie fotografii, potraktowałem tą sesję jako małe urozmaicenie.
    Cieszy mnie najbardziej fakt, że chociaż jedno się podoba

Pozdrawiam

Domyślnie

No nie wiem, ale mam wrażenie, że chyba nikomu się nic z tej serii nie podoba, albo w zdjęciach nie ma co poprawiać choć jakoś w to nie wierzę

Kto jeszcze mi coś doradzi, podpowie??

Pozdrawiam

Domyślnie

Numeruj, będzie łatwiej komentować. Dziwi mnie trochę, że na każdym zdjęciu dziewczyna inaczej wychodzi. Raczej przez obróbkę. Raz jest Hinduską, raz Polką, a raz Meksykanką. Coś tu mi nie gra. No i chyba trochę przez obróbkę zdjęcia nie porywają - tak ciemno, ponuro trochę, a dziewczyna z uśmiechem. Do samych kadrów nic nie mam - to typowe *portrety*, glamour tutaj raczej brak.

Oszczędny w słowach Awatar jungli
    Miasto
    Wolne Miasto Gdansk

Domyślnie

Obrobkowo bardzo fajnie, delikatnie ze swiatlem, na pierwszy rzut oka za ciemno ale to tylko zludzenie

pozdrawiam
    Member of ABCDEFG POLSKA.

Uprawnienia umieszczania postów