Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Debiut

Domyślnie Debiut

No to czas poddać się krytyce

PS. Dzięki Jacku

Domyślnie

Wszystko jes ok,ale nie podoba mi się kolor skóry modelki na udach.
    Takie moje zdanie.
    Pozdrawiam Marcin Bąk
    FUDŻI

Domyślnie

Masz strasznie namieszane z zarządzaniem barwą Zdjęcie jest skonwertowane do przestrzeni barwnej monitora - efekt tego jest taki, że zdjęcie oglądane na normalnym monitorze o znacznie mniejszym gamucie ma dość zgaszone barwy, przygotowując zdjęcia do publikacji w internecie należy konwertować je do przestrzeni sRGB. Weź też poprawkę na to, że 30" LCD ma bardzo małą plamkę - u ciebie zdjęcie jest ono mniejsze niż na normalnych monitorach.

Kompozycyjnie modelka lekko "spada z kadru", jest za blisko dolnej krawędzi, szkoda też trochę uciętego odbicia w podłodze. Czarna sukienka zlewa się w dwuwymiarową plamę - warto wyciągnąć z niej jakiś modelunek ujawniający trójwymiarową formę ciała. Można też postąpić inaczej - zrezygnować z koloru i dokonać b. kontrastowej konwersji do B&W podkreślającą relację pomiędzy płaszczyzną kadru a formą pozy modelki.
    Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 30-09-2009 o 19:10

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Masz strasznie namieszane z zarządzaniem barwą Zdjęcie jest skonwertowane do przestrzeni barwnej monitora - efekt tego jest taki, że zdjęcie oglądane na normalnym monitorze o znacznie mniejszym gamucie ma dość zgaszone barwy, przygotowując zdjęcia do publikacji w internecie należy konwertować je do przestrzeni sRGB. Weź też poprawkę na to, że 30" LCD ma bardzo małą plamkę - u ciebie zdjęcie jest ono mniejsze niż na normalnych monitorach.

Kompozycyjnie modelka lekko "spada z kadru", jest za blisko dolnej krawędzi, szkoda też trochę uciętego odbicia w podłodze. Czarna sukienka zlewa się w dwuwymiarową plamę - warto wyciągnąć z niej jakiś modelunek ujawniający trójwymiarową formę ciała. Można też postąpić inaczej - zrezygnować z koloru i dokonać b. kontrastowej konwersji do B&W podkreślającą relację pomiędzy płaszczyzną kadru a formą pozy modelki.

to moja wina, troszkę pomagałem Tadziowi i zapomniałem nawet sprawdzić jakie ma ustawienia Tadziu w PS (jaką przestrzeń ma ustawioną)...generalnie chodzilo tu o wprawę w obróbce (takiej klasyczej) + plus kolorystyka jakaś ciekawsza, niemniej uważam , że faktycznie bewu plus mocny kontrast dodałby sporo tej fotografii...niemniej po obejżeniu zasobów zdjęć Tadzie uważam, że powinien więcej publikować, ma naprawdę duzo bardzo ciekawych ujęc...do tego same wyjątkowo piękne modelki
    czekamy więc
    Pozdrówka Jacek ....

Domyślnie

Tak lekko trupio, no ale to nie istotne, istotą tego ujęcia jest kreatywność modelka - fotograf, chociaż wolałbym widzieć szerzej zdjęcie. Niepokojąca sytuacja dzieje się z lewą noga (prawa od strony oglądającego) modelki a dokładnie z palcem jest bardzo mocno uciśnięty i lekko wykręcony tak to ja widzę, ale ogólnie zdjęcie "barwne"

Domyślnie

A mnie zastanawia, co leży pod Marysią, że część jej ciała się odbija? Jakaś plexi?
    Zapraszam do skorzystania z usług fotografii i wideofilmowania ślubnego w Bydgoszczy.

zawodowyfotograf.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kondeusz Zobacz posta
    A mnie zastanawia, co leży pod Marysią, że część jej ciała się odbija? Jakaś plexi?
    1:0 dla Ciebie, stąd to kadrowanie

Domyślnie

Ale ja i tak chciałbym wiedzieć co to jest i gdzie to można kupić, bo ja też chciałbym w coś takiego zainwestować
    Zapraszam do skorzystania z usług fotografii i wideofilmowania ślubnego w Bydgoszczy.

zawodowyfotograf.pl

Domyślnie

Przede wszystkim chciałem pogratulować debiutu wilk325

Zdjęcie bardzo mi się podoba Moim zdaniem można troszeczkę poprawić włoski na czole modelki po prawej i na środku głowy, ale to tylko moje zdanie Jestem nowy w tym dziale, więc mogę się mylić co do poprawek.

Pozdrawiam i gratuluję
    ....:::: | NIKON | ::::....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kondeusz Zobacz posta
    Ale ja i tak chciałbym wiedzieć co to jest i gdzie to można kupić, bo ja też chciałbym w coś takiego zainwestować
    To jest to, co używa Jacek_Z u siebie, biała plexi grubości 4mm, a gdzie on to kupił-zapytaj Jacka.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów