Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Domyślnie

Ja używam trzech swojej produkcji:
    - portret - to jest Nikonowski PORTRAIT z wyostrzaniem zwiększonym o jedno oczko - do ludzi, jak sama nazwa wskazuje
    - vivid - to jest Nikonowski VIVID, ale z kontrastem na AUTO (nie używam D-lightning) - do przyrody i wszystkiego, czemu się przyda ożywienie kolorów
    - old school - nie pamiętam co było wzorcem, ale nasycenie kolorów dałem na minimum, kontrast na maksimum - do pewnych specyficznych fotek...
    I tak wszystko robię w RAW, więc jak mi się nie podoba wersja JPGowa, to się bawię inaczej.
    Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.
    Michał poleca: D750 / Z5 / 24-70

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Archibald Zobacz posta
    Głównie fotografuję ludzi...za pomocą DNG Convertera przerobiłem sobie profil z Canona 5D, przesunąłem mu odrobinę czerwień w stronę żółtego
    Mam tak samo Sam 5d daje za dużo czerwieni i lepiej zmienić odcień na bardziej żółty.
    Pozdrawiam, Damian Nowakowski
    1x1
    Bękarty Kolarstwa

Domyślnie

a JA najczęściej jadę na ACR 4.7 jednak coś mi nie pasi w nim tak samo jak w pozostałych aajajaj. Żaden nie oddaje skóry w "normalny sposób" (d700).

Domyślnie

Dobry wykop archeologiczny

Korzystam namiętnie z profili D2x. Portrety -> D2x Mode 1, krajobraz -> D2x Mode 3. Camera Landscape wbudowane w Lr4 nie sprawdzają się przy dość forsownej obróbce. Wychodzi dużo żółtego, jak to u Nikona .
    flickr / Rolleicord, Canon

Domyślnie

Panowie! Kolejny wykop archeologiczny
    Chcę wgrać profile D2x mode do D700. Gdzie mogę je znaleźć? Jak będą widziane w puszce (czy nie ukrywają się pod innym opisem)? Pytam, bo chyba kiedyś wgrywałem je do puszki, ale widzę tylko jakieś Velvie, Agfy itp.
    Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko

Domyślnie

W puszce będziesz je widział w menu- ustaw przetwarzanie obrazu i pod swoja nazwą MID2XMODE1 MID2XMODE2 MID2XMODE3.

Do pobrania TUTAJ a TUTAJ masz instrukcje jak je wgrać do body.

Domyślnie

Marku, wielkie dzięki!!!
    Pozdrawiam!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stachumuszel Zobacz posta
    .. Pytam, bo chyba kiedyś wgrywałem je do puszki, ale widzę tylko jakieś Velvie, Agfy itp.
    W puszce je masz? Tam mozna miec tylko kilka profili, będziesz chyba musiał coś wykasować.
    Kwestie profili masz omawianą w przyklejonym temacie o D700.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Kiedyś też się bawiłem w profile w body.
    Przecież te wszystkie profile D2X i inne są i w NX i LR więc jest łatwiej i przyjemniej robić edycję w komputerze.

Domyślnie

Gdzie w LR 4 sa one zaszyte?

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów