Moim zdaniem byłoby git rozjaśnić skórę i zrobić to w stylu glamour lat dwudziestych oraz usunąć żyłki w oczach.
Szukaj
Moim zdaniem byłoby git rozjaśnić skórę i zrobić to w stylu glamour lat dwudziestych oraz usunąć żyłki w oczach.
NIEWIELE UMIEM. Chcę umieć więcej! Krytykuj i oceniaj. Byle konstruktywnie!
na razie D80 + Tamron 28-75 F/2.8 + Metz 48 AF-1
No, nareszcie się ruszyło
Dziękuję za odzew.
Co do "świnki" to też ją widzę, tylko, że oglądam to na lapku, a obrabiałem na swoim kompie do zdjęć - tam było ok. To chyba przypadłość różnej konfiguracji monitorów (kalibracji). Zawsze tak mam, jak zdobię zdjęcia na kompie i potem je oglądam w pracy...
zaświecone całkiem przyzwoicie jeżeli chodzi o samo ustawienie źródeł, ale ja chyba bym wolał bardziej kontrastowe światłotrudno tez mi ocenić jakie ono faktycznie było po pliku już obrabianym
w każdym razie ja bym widział tak to zdjęcie
jakby co jest u mnie na serwerze i zawsze moge usunąć jak autor będzie miał coś przeciwko
Fotoelite, twoja obróbka jest fantastyczna- niezłe zdjęcie zyskało spooooooro!
Czy mógłbyś, jesli to możliwe, opisac jakich dokonałeś zabiegów?
Napisz, napisz - skoro już poprawiłeś to musisz się podzielić
Podoba mi się ta obróbka, jednakże moim zamysłem było, żeby światło tworzyło jakby takie delikatne rozmycie. Dwa softy po bokach i dwa światła na tło.
Ale się zagalopowałem...softy były góra-dół z przodu![]()
badabuzz hmmm z opisem poszczególnych kroków to będzie problem bo nie zapamiętuje tylko robie z automatuale standardowo używam poziomy,saturacja,mieszanie kanałow,kontrast i na końcu wyostrzam
![]()
jerezano co do tego zamglenia to nie bardzo wiem o co ci chodzi i dlatego pokaże ci przykład czy o takie zamglenie ci chodzi bo lubie jak rozmawiamy o czymś co oboje uznajemy za własnie taki efekti wtedy wiadomo jak pomóc w obróbce czy doradzić w kwestii technicznej odnośnie świateł w studio
na tym zdjęciu nie uzyskiwałem zamglenia softem a światłem jeżeli o takie coś ci chodziło to możemy podystutować a jak o coś innego to pokaż jakiś przykład
LINK
Może źle się wyraziłem mówiąc zamglenie. Wydaje mi się, że softy są tutaj mniej ważne, natomiast silne światło puszczone na tło i od niego odbite, wpada w części do obiektywu, powodując lekką poświatę, miękkość modela. O to mi chodziło. Z tym, że ja na razie się doświadczam ...![]()
Fotoelite - miodzio. Czy mógłbyś poświęcić czas i chociaż skrótowo napisać w punktach jak się zabrać do takiej obróbki, na co zwracać uwagę? Myślę, że niejeden początkujący by padł Ci do stópek za to...
NIEWIELE UMIEM. Chcę umieć więcej! Krytykuj i oceniaj. Byle konstruktywnie!
na razie D80 + Tamron 28-75 F/2.8 + Metz 48 AF-1
niech ktoś chętny podeśle mi surowe zdjęcie prosto z puszki które będzie użyte do tutoriala i będzie biegało po siecina jego podstawie przygotuje obróbke i zapisze akcje do PS'a wtedy każdy będzie mógł sobie wgrac taka akcje razem z tym zdjęciem i zobaczy krok po kroku jak było obrabiane
z tym że nie wiem jak szybko to powstanie ale mam nadzieje że znajde chwile na pobawienie sie w to
![]()
Skontaktuj się z nami