Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 38 z 38
    Rozmowny Awatar iahveh
    Miasto
    Druga gwiazda na prawo, i prosto, aż do poranka

Domyślnie

Piękne. Też uważam, że jedno z Twoich najlepszych

Piotr_ek
    Gość

Domyślnie

Myślę, że chodzi o przejazd z Kopenhagi do Malmo - tam też jest fajny tunel i most - choć nieco krótszy. Płaci się za całość.
    Dokładnie tak. ok.250 pln po stronie szwedzkiej

Domyślnie

Klasa!
    Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nikonozaur Zobacz posta
    Tak, wiem. Mam wrażenie, że mówimy o tej samej przeprawie. Z Dani do Szwecji to raczej jedyna droga by pokonać Wielki Bełt suchą nogą (poza promem oczywiście). Ponawiam więc pytanie o tunel za 250 zł.
    Podjąłem temat to wyjaśniam do końca - mylisz dwa mosty: ten który widać jest nad Wielkim Bełtem i łączy Fionię z Zelandią - jest więc wewnętrznym mostem Danii, ten drugi za 250 zł to połączenie nad cieśniną Sund - łączy Danię ze Szwecją.

Piotr_ek
    Gość

Domyślnie

ten drugi za 250 zł to połączenie nad cieśniną Sund - łączy Danię ze Szwecją.
    Dokładnie ! to jest ten pół most a pół tunel Też mam gdzieś to na zdjęciach. Jutro pogrzebie to może jakiś poglądowy kadr uda mi się pokazać

Domyślnie

Oczywiście macie rację chłopaki. Pomerdały mi się cieśniny, Wielki Bełt to Wielki Bełt a nie Sund, nad którym przerzucono ten droższy mostek. Więc nie staniał, a zdrożał mocno. Tego tańszego jeszcze nie widziałem na żywo, ale wszystko w swoim czasie...
    Dzięki za oświecenie.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

No na tym tańszym zarabia tylko Dania a na droższym muszą zarabiać dwa kraje - stąd jest... droższy i jest też nowszy nieco. Ten ze zdjęcia jest za to większy i naprawdę robi wrażenie.

Piotr_ek - mam nadzieję, że pokażesz jeszcze kilka kadrów z tej wycieczki.

Domyślnie

Nie przepadam za krajobrazem w b&w, ale to zdjęcie jest wyjątkowo dobre, gratulacje.

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów