...też wybieram dwójkę![]()
Szukaj
Dla mnie też dwójka. Fajny centralny kadr i modelka zacna.
Dwójka odstaje na plus. Dobrze złapane.
D....,TC-14II
Dzięki wszystkim za opinię.
Przyglądanie się czaplom jak żerują to coś wspaniałego, sposób w jaki podchodzą rybę ogląda się lepiej niż film, a na każdą rybę mają inną taktykę, nie mogę się doczekać następnego wyjazdu.
Dodam że namiotu ani dźwięku migawki nie bała się, tylko co jakiś czas zerkała w moim kierunku.
Wrzucę jeszcze dwa zdjęcia, może nie na ocenę, bo do tego bałaganu to bym musiał MPO wzywać, raczej jako ciekawostkę, niestety najlepsze sytuacje zniszczyło złe ustawienie namiotu… poprawić namiotu się nie dało bo byłoby po polowaniu.
4.
Duża ryba
5.
Wytrzeszcz
Tym zdjęciem można dzieci straszyć… popatrz się dziecko jak będziesz takie duże kawałki łykał, to ci jak temu ptaszkowi oczy na wierzch wyjdą.
Pozdrawiam Zbyszek
D90, D700 + MB-D10 / Sigma 10-20, 24-70 HSM, 150-500. SB-900
Sony HDR SR 11
Z piątki zrób portret - będzie cacko.
Za duży szum, powstały z potężnego cropa, jakby nie ten szum to portret by był bomba, teraz właśnie tam podstawię namiot, trzy czaple w tym miejscu polowały, no i jeszcze żerował bekas krzyk.
Pozdrawiam Zbyszek
Sony HDR SR 11
Bardzo mi się ta wykrzywiona na dwójce podoba.
| D300+MB-D10 | S10-20/3,5 | N50/1,8 | N300/2,8 VR | TC17 | YH324C | MF685B | GH-2 Gimbal | MF486RC2 |
Pozdrawiam Mateusz Cofta
Nie dziwne, że na piątce czapla ma wytrzeszcz. Jakby ktoś wciągał w całości kolczastego okonia tej wielkości też by tak samo miał.. Ładny zestaw, czwórka przewodzi.
LED ZEPPELIN
Zrobiłem całą serie zdjęć tej czapli od polowania do odpoczynku po przełknięciu ryby, powiem tylko że ryba przeszła jej dość gładko, a tego wytrzeszcza to zobaczyłem dopiero na zdjęciu.
Jakby mnie wtedy ktoś zrobił zdjęcie, wyszło by że też wytrzeszcza miałem ze zdziwienia.
Pozdrawiam Zbyszek
Sony HDR SR 11
Skontaktuj się z nami