Szukaj
jak na debiut to jest całkiem przyzwoicieodrazu rzuca się w oczy że było ostre światło - najlepiej focić "robaczki" rankiem lub wieczorem kiedy światło jest bardziej sprzyjające...przydałoby się spróbować osiągnąć mniejszą głębie ostrości aby ładniej rozmyć tło....jakim szkiełkiem były robione te zdjęcia ??
D610 | N 16-35 VR | N 85/1.8D | T 90/2.8 Di | T 70-300 VC || D70s | N 18-70/3.5-4.5
Ostrość jest w dobrym miejscu. Trochę kolorki zbyt jaskrawe. Może spróbować inny profil kolorów (neutral?). Przydałoby się też doświetlić pierwszą ważkę (lampką lub blendą), żeby wydobyć szczególy. Pierwsza to samiec żagnicy Aeshna cyanea (brawo, nie tak łatwo znaleźć siedzącą), druga to pałątka, chyba Lestes virens.
..nnie jestem fachowcem....ale 1 i 2 mi się podobają..za kolorki....choć zmniejszyłbym nasycenie minimalnie i rozjaśnił troche ..4 też fajna...może trochę za szeroko...
pozdrawiam
Nikon + Nikkory
W zasadzie mogę się podpisać "ręcami i nogyma" pod postem markB. Co do pozostałych. 3 chyba fajniej wyglądałaby w pionowym kadrze. Na 4 masz larwę rośliniarki (grupa błonkówek), niestety jakoś nie bardzo mi się widzi ten kadr i ostre światło. Ponieważ jest to bardzo nieruchomy model, można nad nim zawsze popracować. 5 zbyt centralna, przesuń ważkę w mocny punkt kompozycji i będzie ok.
1 dla mnie za ciemne ,
2 najlepiej wyszlo,
3 szacun...mi sie nie udalo jeszcze zlapac nic 'na ostro' w locie
D7000 _____ S10-20 ____ T17-50 ____ N50 ____ T90
6. Jeszcze jedno - proszę o opinie
Pozdrawiam
hah łowik wyglada jak moj pies jak prosi o łakocia
wiec rozjasnilbym cienie doswietlajac jaka blenda (zerknij na temat bulltera) bo widac tylko czern -dol oczu spod konczyn, i popracowal nad switlem bo ewidentnie jest zbyt ostre. Za to ostrosc bardzo dobrze trafiona![]()
Skontaktuj się z nami