Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Dunajec (1)

Domyślnie Dunajec (1)

Dunajec - okolice Łącka. Wszelkie podpowiedzi i rady mile widziane

I pytanie, całkiem na inny temat. Zauważyłem, że po wgraniu na serwer, zdjęcie wyświetlane na forum jest bledsze, traci trochę kontrastu i minimalnie zmienia się odcień kolorów. Dlaczego? Przy podglądzie przez przeglądarkę z poziomu komputera jest wszystko OK, przy wyświetlaniu zdjęcia bezpośrednio z linku też wszystko OK. To już kolejny raz, pierwszy raz zwróciłem na to uwagę gdy wstawiałem tu zdjęcia Słonecznego Stawu. Korzystam z serwisu Tinypic.

Dla przykładu link bezpośredni do zdjęcia : http://i38.tinypic.com/14cfceq.jpg

Pozdrawiam.
    Surfingujące buty.

Gaduła Awatar NBA
    Miasto
    Jarocin, Wielkopolska

Domyślnie

Ja tam nie widzę różnicy. Dunajec wypas. Dzisiaj też coś wrzucę

Domyślnie

Link bezposredni jest taki sam....zdjecie jest identyczne.....
    Problem jest z profilem kolorow.....pracujesz w AdobeRGB a do siecie musi byc sRGB zeby wyswietlalo poprawnie....
    Przekonwerstuj na sRGB i bedzie ok
    Samo zdjecie nie porywa...!

Domyślnie

chyb aciachnal bym troszke dolu ...dobry kadr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Link bezposredni jest taki sam....zdjecie jest identyczne.....
    Problem jest z profilem kolorow.....pracujesz w AdobeRGB a do siecie musi byc sRGB zeby wyswietlalo poprawnie....
    Przekonwerstuj na sRGB i bedzie ok
    Samo zdjecie nie porywa...!
    Pracuję w sRGB, w takim profilu zapisuję też zdjęcia w PS-ie. Sprawdziłem teraz przez Firefoxa i wszystko jest OK, na co dzień korzystam z Opery 10 i nawet po wyczyszczeniu ciasteczek problem pozostał.

Co do zdjęcia... już wiem ze Ciebie moje zdjęcia nie porywają Może kiedyś jakieś "porwie"

Pozdrawiam i dziękuję za komentarze.
    Surfingujące buty.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Marrab Zobacz posta
    Pracuję w sRGB, w takim profilu zapisuję też zdjęcia w PS-ie. Sprawdziłem teraz przez Firefoxa i wszystko jest OK, na co dzień korzystam z Opery 10 i nawet po wyczyszczeniu ciasteczek problem pozostał.

Co do zdjęcia... już wiem ze Ciebie moje zdjęcia nie porywają Może kiedyś jakieś "porwie"

Pozdrawiam i dziękuję za komentarze.
    No bez przesady, pokazales juz zdjecia ktore mi sie podobaly!
    Troche brakuje mi tutaj zycia....

Domyślnie

Na próbę, przycięty trochę dół zgodnie z sugestią Klarensa i delikatnie skorygowana ekspozycja.

2.

Pozdrawiam.
    Surfingujące buty.

Domyślnie

na poprawionej fotce kolorki zyskały - samo zdjecie powiedziałbym poprawne, trochę mało się dzieje w kadrze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    samo zdjecie powiedziałbym poprawne, trochę mało się dzieje w kadrze
    Dokładnie - szkoda że nic nie płynęło
    Zapraszam
    <a href="http://www.michalostrowski.com.pl/" target="_blank">www.michalostrowski.com.pl</a><br>

Domyślnie

po pierwsze to brakuje tu czegoś na niebie, przynajmniej bardziej uwidocznionych chmur, które rysują się na horyzoncie. Niestety na to już wpływu nie mamy

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów