Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Domyślnie Rajd Orlen 2009 jeszcze raz - może warto?

Po tygodniu to już pewnie oklepany temat. Nie mniej chciałbym Was zainteresować moim reportażem z rajdu. Być może inne miejsca, inne spojrzenia, młoda nikonowska krew, zachęci do obejrzenia zdjęć.

Pierwszy dzień - Otocznia
    1.
    2.
    3.
    4.
    5.
    6.

Pierwszy dzień - Słupia
    Dominik Kalamus znany jest pewnie większości miłośników rajdów. Udało mi się zamienić kilka zdań na jednym z zakrętów i otrzymać wskazówki które starałem się wykorzystać na kolejnych ujęciach. Rozmowa była rzeczowa a efekty ...? Sami oceńcie.
    7.
    8.
    9.
    10.
    11.
    12.
    Ten dzień był ciężki dla kierowców i ich maszyn ale myślę że wspaniały dla nas, choćby ze względu na te "ściany piachu".

Drugi dzień - Rogowo
    13.
    14.
    15.
    16.
    17.
    18.
    19.
    20.
    Chwile potem załoga Renault ZDUNEK rozbiła swój samochód w lesie.
    Jeśli się okaże to interesujące to z chęcią wrzuce jakieś foty, choć samego wypadku nie udało się uchwycić.

Domyślnie

no no... pozamiatane, rzemieślniczo i samochodowo, ja lubie takie ujęcia ze scianami jak nie bedzie sprzeciwUF to dawaj wiecej.
    pan poprosił panią o zdjęcie, pani zdjęła i tak wszystko się zaczęło...

Domyślnie

Ósemeczka wyszła pierwszorzędnie. Może nieco bym przykadrował żeby usunąć taśmę w rogu, ale to już czyste czepialstwo z mojej strony Bardzo sympatyczna miejscówka.
    kamilkoza.pl
    D750|N70-200|N24-120 + X-T1|35

Domyślnie

Wspaniały reportaż z rajdu. Świetne, dynamiczne ujęcia. Na 7 i 8 fajne światełko w połączeniu z chmurą kurzu dało kapitalny efekt. Troszkę szkoda tych taśm w kadrze, ale to jest reportaż, nie studio i na taki drobiazgi trzeba przymknąć oko.

Domyślnie

foty super tylko 6 na nie

pozdrawiam

Domyślnie

4 jest zacna ... no i pozostałe "po rozmowie"
    pozdrawiam - Maciek
    moje zdjęcia lotnicze na JP: http://www.jetphotos.net/showphotos.php?userid=30932

Domyślnie

Wielkie dzięki za wszystkie komentarze. Każde są przydatne. Co do taśmy to próbowałem się na wszystkie strony się ustawić żeby uchwycić jak najmniejszą ilość taśm, ale efekt widać na zdjęciach. Niestety w tym miejscu były 4 rzędy taśm. Dominik Kalamus nawet, przy grymasie twarzy ochrony, przesuwał je, żeby minimalizować tą psującą kadr przeszkodę. Co do foty 6, wystawiłem ją nie po to bo jest super, ale żeby pokazać że rajdy to nie tylko samochody, ale i coś więcej, choć słabo mi to wyszło. Za duże parcie jednak na szalejace maszyny.

Domyślnie

robi wrazenie...na zdjeciach widac dynamike...ruch

Domyślnie

I jeszcze kilka. Mam nadzieję że również przyciągną uwagę.

21.
    22.
    23.

Domyślnie

ja w ten weekend robiłem rajd terenowy Baja Poland w Szczecinie (zdjęcia są w osobnym temacie) i w sumie dopiero pod koniec dnia przypomniałem sobie o panoramowaniu, przestawiłem czas na 1/100 i f10 ISO 100
    w efekcie fajnie koła się rozmywają oraz tło

powyższe zdjęcia dla mnie świetne...
    Nikon D90 i D80 | 50mm 1,8D AF | N 18-105 VR | S 18-200 | T 70-300 Macro | SB600

Uprawnienia umieszczania postów