Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17
    Oszczędny w słowach Awatar laroc
    Miasto
    Grudziądz/Gdańsk

Domyślnie D80 - ładowanie przez USB?

Szukałem ale nie mogłem znaleźć, więc pytam.

Czy w D80 możliwe jest ładowanie baterii przez USB? Np. przy podłączeniu pod komputer bateria jest ładowana?

Domyślnie

Nie
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

A ja w ogóle nie polecam podłączania aparatu do kompa przez USB. Tak dla zdrowotności jego i Twojej kieszeni

Oszczędny w słowach Awatar laroc
    Miasto
    Grudziądz/Gdańsk

Domyślnie

Tak myślałem, ale miałem przez chwilkę nadzieję, bo nie zabrałem ładowarki a jutro wyruszam do Wrocławia i dalej do Pragi z naładowaniem jednej baterii w gripie na poziomie 82%...
    Także trzymajcie kciuki żeby mi mało prądu pobierało

Domyślnie

przez USB do nie warto podłączać aparatu dla w sumie 2 spraw
    1. częstym użytkowaniem łatwo uszkodzić port w aparacie
    2. bardzo łatwo wirusa z autorunu złapać
    z czego ta 1 jest ważniejsza a poza tym nawet jeżeli jakies modele mają taką możliwość ładowania to jest to zdecydowanie za długi proces z porównaniem z ładowarka stacjonarną

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mucha-cmax Zobacz posta
    1. częstym użytkowaniem łatwo uszkodzić port w aparacie
    z czego ta 1 jest ważniejsza a poza tym nawet jeżeli jakies modele mają taką możliwość ładowania to jest to zdecydowanie za długi proces z porównaniem z ładowarka stacjonarną
    jeszcze ten punkt pierwszy jestem wstanie zrozumiec, ale mozesz mi wytlumaczyc jak mozna zlapac wirusa z "autorunu"?
    "...nie ma ludzi normalnych, sa tylko nieprzebadani..."

Domyślnie

GeparD podłaczając cokolwiek " aparat, telefon, playera, i inne urządzenia portem USB do zainfekowanego kompa od razu infekujesz podłaczone urządzenie i nawet sie nie skapniesz kiedy to nastąpiło. Siedzie w tym na co dzień i ja nawe spotkałem się z wirusami we wszystkim co możliwe
    Dodam ze 3/4 ludzi nie wie o tym ze ma zainfekowane kompy
    Ostatnio edytowane przez mucha-cmax ; 26-09-2009 o 00:11

Domyślnie

przeczytaj jeszcze raz co napisales w poprzednim poscie
    czym sie to bedzie roznilo jesli podlacze karte pamieci przez czytnik? wtedy takowego wirusa nie zlapie?
    "...nie ma ludzi normalnych, sa tylko nieprzebadani..."

Domyślnie

GeparD podłaczając cokolwiek " aparat, telefon, playera, i inne urządzenia portem USB do zainfekowanego kompa od razu infekujesz podłaczone urządzenie i nawet sie nie skapniesz kiedy to nastąpiło. Siedzie w tym na co dzień i ja nawe spotkałem się z wirusami we wszystkim co możliwe
    Kolego chyba nie wiesz o czym piszesz.....!
    Wirusa i co zainfekuje tobie system w aparacie......??
    A zreszta koledzy juz wspomnieli o tym ze jak masz cos zlapac to tak samo zlapiesz poprzez czytnik...!
    A co do uszkodzenia wejscia USB w aparacie to nie do konca rozumiem......jezeli masz przebicie na USB w kompie to mozesz uszkodzic elektronike aparatu....
    Siedze w tym na co dzien i wiem co to zainfekowany komp......na nosniku mozna tylko przeniesc wirusa dalej do innego kompa a jak wiadomo w aparacie nosnikiem jest karta....jakie wnioski?

Domyślnie

^na upartego, jakby sie komus chcialo pisac wirusy pod aparaty, to moglby moze takie cos "zalaczyc" wraz z driverami, ale to az nadto naciagane.
    wiesz wogole co to jest wirus? jestes w stanie opisac na jakiej zasadzie dziala?

a co do argumentu z portem, to tez sie nigdy nie spotkalem, aby ktos rozwalil port wpinajac do niego kabel.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów