Szukałem ale nie mogłem znaleźć, więc pytam.
Czy w D80 możliwe jest ładowanie baterii przez USB? Np. przy podłączeniu pod komputer bateria jest ładowana?
Szukaj
Szukałem ale nie mogłem znaleźć, więc pytam.
Czy w D80 możliwe jest ładowanie baterii przez USB? Np. przy podłączeniu pod komputer bateria jest ładowana?
A ja w ogóle nie polecam podłączania aparatu do kompa przez USB. Tak dla zdrowotności jego i Twojej kieszeni![]()
Tak myślałem, ale miałem przez chwilkę nadzieję, bo nie zabrałem ładowarki a jutro wyruszam do Wrocławia i dalej do Pragi z naładowaniem jednej baterii w gripie na poziomie 82%...
Także trzymajcie kciuki żeby mi mało prądu pobierało![]()
przez USB do nie warto podłączać aparatu dla w sumie 2 spraw
1. częstym użytkowaniem łatwo uszkodzić port w aparacie
2. bardzo łatwo wirusa z autorunu złapać
z czego ta 1 jest ważniejsza a poza tym nawet jeżeli jakies modele mają taką możliwość ładowania to jest to zdecydowanie za długi proces z porównaniem z ładowarka stacjonarną
GeparD podłaczając cokolwiek " aparat, telefon, playera, i inne urządzenia portem USB do zainfekowanego kompa od razu infekujesz podłaczone urządzenie i nawet sie nie skapniesz kiedy to nastąpiło. Siedzie w tym na co dzień i ja nawe spotkałem się z wirusami we wszystkim co możliwe
Dodam ze 3/4 ludzi nie wie o tym ze ma zainfekowane kompy
Ostatnio edytowane przez mucha-cmax ; 26-09-2009 o 00:11
przeczytaj jeszcze raz co napisales w poprzednim poscie
czym sie to bedzie roznilo jesli podlacze karte pamieci przez czytnik? wtedy takowego wirusa nie zlapie?przez USB do nie warto podłączać aparatu dla w sumie 2 spraw
2. bardzo łatwo wirusa z autorunu złapać
"...nie ma ludzi normalnych, sa tylko nieprzebadani..."
Kolego chyba nie wiesz o czym piszesz.....!
Wirusa i co zainfekuje tobie system w aparacie......??
A zreszta koledzy juz wspomnieli o tym ze jak masz cos zlapac to tak samo zlapiesz poprzez czytnik...!
A co do uszkodzenia wejscia USB w aparacie to nie do konca rozumiem......jezeli masz przebicie na USB w kompie to mozesz uszkodzic elektronike aparatu....
Siedze w tym na co dzien i wiem co to zainfekowany komp......na nosniku mozna tylko przeniesc wirusa dalej do innego kompa a jak wiadomo w aparacie nosnikiem jest karta....jakie wnioski?
Nikon http://greg77.com/
^na upartego, jakby sie komus chcialo pisac wirusy pod aparaty, to moglby moze takie cos "zalaczyc" wraz z driverami, ale to az nadto naciagane.
wiesz wogole co to jest wirus? jestes w stanie opisac na jakiej zasadzie dziala?
a co do argumentu z portem, to tez sie nigdy nie spotkalem, aby ktos rozwalil port wpinajac do niego kabel.
Skontaktuj się z nami