Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Co to może być ?

Witam wszystkich, mam mały problem...
    Kupiłem używanego eizo s1921. Po dwóch dniach używania go zauważyłem ciemniejszy obszar na monitorze na środku i po prawej stronie (http://img12.imageshack.us/img12/4872/dsc9100.jpg). Jak go oglądałem niczego podobnego nie zauważyłem. Co może być tego przyczyną, nierównomierne podświetlenie czy coś z matrycą jest nie tak ?
    Pozdrawiam, Michał

Domyślnie

Witam
    Ja tam specjalistą w monitorach nie jestem, ale zacząłbym od sprawdzenia monitora z innym komputerem i najlepiej podłączyć innym kablem. Przynajmniej będzie wiadomo, że wina leży po stronie monitora
    Fuji

Domyślnie

Sprawdzałem z inną kartą graficzną i innym kablem i jest tak samo. Zastanawiam się czy jest to wynik naturalnego zużycia monitora czy też po prostu jego wada...monitor ma na liczniku 25 tys h...
    Pozdrawiam, Michał

Domyślnie

To tak jakby był włączony bez przerwy przez ok. trzech lat. Faktycznie może już niedomagać i po nagrzaniu nierówno podswietlać.

Domyślnie

Jestes pewny, ze w ciagu tych dwu dni, nie udezyles go czyms?
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luke_skywalker Zobacz posta
    Kupiłem używanego eizo s1921. Po dwóch dniach używania go zauważyłem ciemniejszy obszar na monitorze na środku i po prawej stronie
    Ślad po uderzeniu/nacisku na ekran. Jest to zmiażdżony dyfuzor, czyli warstwa rozpraszająca. Nie do usunięcia.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Masz prawo zwrócić bez podania przyczyny, tylko nie pamiętam w ciągu jakiego czasu od zakupu ??
    Pozdrawiam Tomasz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2Cresky Zobacz posta
    Masz prawo zwrócić bez podania przyczyny
    Uszkodzony monitor z przebiegiem bliskim deklarowanej trwałości podświetlenia. To jest już złom, i jako taki zapewne przyjechał do Polski. Być może jest jeszcze z tyłu nalepka ewidencyjna firmy utylizacyjnej.

Ja bym zwrócił jeśli jest taka możliwość.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

ale chyba nie przy uzywanych sprzetach

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marszull Zobacz posta
    ale chyba nie przy uzywanych sprzetach
    chyba jednak tak !. Nie dotyczy to przedmiotów zakupionych w drodze aukcji z licytacją ale opcji "Kup teraz" już tak. Nie ma znaczenia czy przedmiot jest nowy czy używany.
    Pozdrawiam Tomasz

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów