Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
Zaden zawodowiec od retuszu nie pracuje na jednej warstwie. Poza tym czym chcesz korygowac jasnosc (ekspozycje) na jednej warstwie? Chyba nie narzedziami Dodge i Burn?
Ależ ja o tym wiem, zadałem to pytanie przewrotnie.
Po co mam wykonywać korekty jasności na maskach, skoro mogę zrobić to samo przy pomocy dwóch suwaków. Twierdzenie, że z jednej techniki korzystają profesjonaliści a z drugiej amatorzy, jest niepoważne. Idąc tym tokiem rozumowania, prawdziwy profesjonalista obrabia swoje zdjęcia w Paint.

Cytat Zamieszczone przez fushiro Zobacz posta
Po to mam właśnie aparat, głowę i wiedzę o poprawnym (albo celowym) naświetlaniu sceny, żebym nie musiał później zdawać się na soft. Skoro ktoś nie potrafi sfotografować sceny, znaczy że trzeba się uczyć a nie tłumaczyć że: "tam tak było", szukać plugin-ów i programów do korekcji.
Fajnie, że masz głowę. Jak więc zrobisz dobre zdjęcie wnętrza ze światłem zastanym?

Mam znajomego, który miał publikacje w magazynach, znam inną osobę która robi wnętrza i nikt z nich nie narzeka na to co ty.
Kiedyś ludzie jeździli Syrenkami i też nie narzekali. To jednak wcale nie jest dowodem na to, że Syrenka to dobry samochód.

Zgadzam się z tobą, że jakby był jakiś ciekawy moduł do HDR, to bym nie narzekał, ale kiedy go nie ma to też mi to nie przeszkadza.
Ale właśnie o to chodzi, że w nowej wersji PS jest narzędzie do HDR tylko, że woła o pomstę do nieba.