Cytat Zamieszczone przez igsux3 Zobacz posta
Tak się bawię wersją krążącą po sieci i co mogę powiedzieć:
1. Największą zmianą będzie dla mnie chyba usprawniony quick selection tool. Nie dość, że sam z siebie działa naprawdę dobrze, to jeszcze pozwala przy refine edge dodać obszar za pomocą maski.
Czyżby w końcu stał się w ogóle używalny? I to już po 2 wersjach od wprowadzenia? Ojej, wzruszyłem się

2. NARESZCIE lens correction jest osobną zakładką w filters i NARESZCIE ma normalne narzędzie do prostowania zdjęcia. Już nie trzeba w debilny sposób najpierw prostować zdjęcia, a potem go cropować jak uprzednio.
IMHO ficzer bez większego sensu, bo zrobienie tego transformem daje większą kontrolę i jest conajmniej równie szybkie. No ale może to degustibusy.
Pewnie możliwości korygowania nieliniowej poduchy się nie doczekaliśmy?

3. W tej wersji nie ma jeszcze wgranych profili dla obiektywów, ale z tego co widzę, będą gotowe profile dla obiektywów i wystarczą dwa kliknięcia i pozbywamy się CA/winetowania/dystorsji.
Pytanie czy te algorytmy będą działały lepiej od tego, co serwuje np. Olek w Penach i czy nie będą robiły sieczki w pikselach.

4. Content aware fill w większości wypadków jest kiepski, content aware healing brush też niezłe kwiatki wywala. Jednak fill przy uzupełnianiu niektórych przypadków działa wręcz rewelacyjnie i oszczędza mnóóóóóstwo czasu. Ale to raz na 10 przypadków.
Przy jakiej wielkości zdjęć?