Close

Strona 26 z 27 PierwszyPierwszy ... 1624252627 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 263

Wątek: Photoshop CS5

Domyślnie Photoshop CS5

Cytat Zamieszczone przez sevenoo
    myśle step.tom ze jak sie płaci taki pieniądz za program to mozna wymagac jakiegos backupu w formie aktualizowanej bazy szkiel.
    To troche jakbys auto kupil i mialbys 1 bieg bo pozostałe 5 bys sobie musial sam zestopniować
    Chociaz nie wiem , moze leń jestem i tyle
    Trochę zły przykład podałeś. Dodatkowe profile obiektywów to wyposażenie dodatkowe. W standardzie masz kilka podstawowych. Jak ktoś chce więcej to sobie personalizuje soft. Uważam nawet za właściwsze profilowanie własnych szkieł gdyż nie zawsze profile standardowe mogą odpowiadać konkretnie Twoim.

Pozdrawiam

Sent from my iPhone using Tapatalk

Domyślnie Photoshop CS5

Pewnie masz racje... No ale moze kiedys cos bedzie

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Contax 645, Zeiss 80mm f/2

Domyślnie

Witam
    Mam problem z CS5 i chciałbym, żeby mi ktoś wytłumaczył jak "chłop krowie na miedzy" co się dzieje...
    Do tej pory używałem CS3 ale niedawno skusiłem się na CS5 i jak na razie chwale sobie... jednak -

Wszystko działa poprawnie szybciutko do momentu dopóki nie włączę BRIDGE'a.... nagle jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki zaczyna mulić komputer najprostsze polecenie trwa "dwa tygodnie"... Dlaczego?

Należę raczej do ludzi którzy używają PS'a nie zastanawiając się dlaczego on działa Ma działać i już...
    Czy jest coś co mogę włączyć/przełączyć/ustawić/zafajkować/odfajkować/ czy coś tam? Bo mnie to raczej irytuje bardzo mocno delikatnie mówiąc...
    dziekuję...
    D80: N 50 f/1.8; S 70-200 f/2.8; T 17-50 f/2.8; T 11-16 f/2.8; S 85 f/1.4; SB600; SB 900; ( i trochę studia)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez willy_fil_ Zobacz posta
    Witam
    Mam problem z CS5 i chciałbym, żeby mi ktoś wytłumaczył jak "chłop krowie na miedzy" co się dzieje...
    Do tej pory używałem CS3 ale niedawno skusiłem się na CS5 i jak na razie chwale sobie... jednak -

Wszystko działa poprawnie szybciutko do momentu dopóki nie włączę BRIDGE'a.... nagle jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki zaczyna mulić komputer najprostsze polecenie trwa "dwa tygodnie"... Dlaczego?

Należę raczej do ludzi którzy używają PS'a nie zastanawiając się dlaczego on działa Ma działać i już...
    Czy jest coś co mogę włączyć/przełączyć/ustawić/zafajkować/odfajkować/ czy coś tam? Bo mnie to raczej irytuje bardzo mocno delikatnie mówiąc...
    dziekuję...
    Nie powiem Ci jak to się nazywa, gdzie się wyłącza i takie tam ale powiem Ci jak to jest u mnie
    Jak pierwszy raz uruchomiłem Bridge'a to po wejściu do katalogu z NEFami zaczął sobie każego oglądać i - ja tak to sobie tłumaczę - konwertować go za pomocą profilu monitora. Taki wniosek wyciągnąłem dlatego, że każda miniaturka po kolei zmieniała się z oczojebnej na bardziej naturalną (taką jaka jest przy oprofilowanym monitorze).

W każdym razie po jakimś czasie mulenia, Bridge zaczął działać normalnie i teraz bez większych przeszkód w nim działam.

Dodatkowo wina może leżeć po stronie słabszego kompa lub małej ilości RAMu.
    Czasem mimo, iż ma się go 4GB wystarczy pootwierać za dużo okien w FireFoxie i to sprawia, że Bridge z demona szybkości staje się ślimakiem.
    Zamknięcie FFoxa wystarcza do przywrócenia szybkości w Bridge, ACR i PS
    Ostatnio edytowane przez gregory_21 ; 09-07-2010 o 23:04 Powód: Kosmetyka zdania ;)
    Podpis niezgodny z zapisami regulaminu.

Domyślnie

W tym wątku ktoś pisał, że wersji student oprogramowania adobe nie można używać w firmie.
    Dotarłem do informacji, że
    W biurze obsługi adobe powiedzieli mi, że można używać wersji edukacyjnej w firmie założonej po studiach jak i w trakcie ich trwania. Nie można jedynie kupić jej na firmę, czyli nie odliczy się vat`u ani nie wsadzi w koszty.
    i druga odpowiedź:
    Potwierdzam – dzisiaj zadzwoniłem do inolinii Adobe i miły pan poinformował mnie, że „można korzystać na firmę, o ile jest to firma w której nie współdzielimy majątku z inną osobą”, czyli np. zwykła firma jednoosobowa
    Jak Wy się na to zapatrujecie?
    D700,D700, 14,16,35,35,50,55,85,70-200 2xSB900 4xYN460II, YN568

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gregory_21 Zobacz posta
    ja tak to sobie tłumaczę - konwertować go za pomocą profilu monitora. Taki wniosek wyciągnąłem dlatego, że każda miniaturka po kolei zmieniała się z oczojebnej na bardziej naturalną (taką jaka jest przy oprofilowanym monitorze).
    Nie profil kolorów monitora, tylko ładował ustawienia, które były zapisane jako defaultowe w Bridge.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skinny500 Zobacz posta
    Nie profil kolorów monitora, tylko ładował ustawienia, które były zapisane jako defaultowe w Bridge.
    Jak zmieniam w Bridge na "defaultowe Bridge" to za Chiny nie wyglądają aż tak oczojebnie jak w przypadku, który opisywałem
    Podpis niezgodny z zapisami regulaminu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Budziko Zobacz posta
    W tym wątku ktoś pisał, że wersji student oprogramowania adobe nie można używać w firmie.
    Dotarłem do informacji, że
    i druga odpowiedź:

Jak Wy się na to zapatrujecie?
    witam
    przeczytam jeszcze sobie umowę licencyjną i wyłączenia bo jakoś nie do końca mi się chce wierzyć że mogę sobie wersję "edu" zakupić a później wnieść aportem do majątku firmy nawet jednoosobowej. Choć nie pogniewał bym się jakby tak było - zawsze to kilka złotych w kieszeni. Pozdrawiam
    Czy warto mijać się z prawdą?
    Tak....... jeśli się ją wyprzedza.
    S.J.LEC

Domyślnie

Jak zmieniam w Bridge na "defaultowe Bridge" to za Chiny nie wyglądają aż tak oczojebnie jak w przypadku, który opisywałem
    Czyli wszystko się zgadza:
    każda miniaturka po kolei zmieniała się z oczojebnej na bardziej naturalną (taką jaka jest przy oprofilowanym monitorze).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Budziko Zobacz posta
    Kupiłem LR, czekam na klucz, zadzwoniłem do adobe jak to jest faktycznie i uzyskałem odpowiedź, że mogę go używać na komputerze osobistym, w przypadku założenia własnej jednoosobowej działalności mogę również wykorzystywać to oprogramowanie.
    D700,D700, 14,16,35,35,50,55,85,70-200 2xSB900 4xYN460II, YN568

Strona 26 z 27 PierwszyPierwszy ... 1624252627 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów