Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 38

Wątek: Maja

Domyślnie

Tradycyjnie nikt nie krytykuje phoenixa to ja muszę
    1 i 2 świetne
    3 by tez było świetne gdyby nie za bardzo złamana w nadgarstku ręka
    4 kadrowanie, cięcie u góry mi się nie podoba, za blisko brwi, centrum zdjęcia to pusty dekolt a oczy (w portrecie najistotniejsze) są na samym skraju zdjęcia.
    5 dobre

usta na sporej części zdjęć sa jakieś ... ni to suche, ni to błyszczące (szczególnie 1,4,5). Może je trochę przygasić?

PS - muszę dać przykład w krytykowaniu znajomych , bo w dziale krajobraz jest bardzo długa dyskusja o TWA.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Ostatnie najlepsze. Na pierwszym nie podobają mi się kolorki .

Domyślnie

Dwójka rządzi. Wciąga spojrzeniem. Jedynie te kilka pojedynczych włosów po lewej mnie rozprasza, te po prawej tak nie przeszkadzają (coby nie było, że same ochy i achy )
    Za dwójką leci piątka.
    Coraz więcej sprzętu (D70s pozostał), tylko ciągle czasu i umiejętności mało

Motorniczy
    Gość

Domyślnie

Piekne 1 i 2 , natomiast fot. 2 uwazam za najlepsza . Jesli chodzi o kolor to w zaden sposob nie dorownuja poprzednim b/w , czyli 1 i 2 Pozdrawiam

Domyślnie

5 i 2 najlepsze moim zdaniem, ale ostrości mi brak (szczególnie na 2) Lubie czasem nie ostro, bo to dodaje klimatu, ale jednak tu jej brak mi przeszkadza.

Chciałbym kiedyś dość do Twojego poziomu w portretach. Super sprawa

Domyślnie

pierwsze dwie rozjebaly mi glowe good job marine!

Domyślnie

Swietne prace!

Domyślnie

Wybieram dwa zdjęcia.
    2 - za zmysłowość (świetna praca w bezwzględnej ocenie)
    4 - za kompozycje kadrowo bluzkową

Domyślnie

Nie mam doświadczenia w portretowaniu takich ciekawych modelek, jak na razie portrety sprowadzają się do ujęć dzieci i żony, a to mało obiektywne. Nie mniej chciałbym wyrazić swoją skromną opinię na temat świetnego seta:
    1 - przyciąga wzrok, świetne ukazanie emocje modelki, ale rozprasza znikajacy łokieć za kadrem
    2 - świetneświetne choć oczy mogłyby być trochę niżej; czasem jednak warto łamać reguły
    3 - wzorcowe, zdjęcie przykuwa uwagę, świetne ułożenie modelki, choć znów łokieć poza kadrem; może pokazanie krawędzi muru o który modelka się opiera dodało by klimatu, a tak modelka się przewraca
    4 - oczy, to chyba taki już styl, pozazdrościć odwagi kadrowania; świetny klimat
    5 - bez zastrzeżeń
    Na wszystkich podoba mi się barwa. Pozazdrościć

Domyślnie

Jak zwykle dobra robota, choć wiele poprzednich podobało mi się bardziej - to nie kwestia techniczna samego wykonania zdjęcia czy obróbki ale po prostu tego że modelka nie jest w "moim typie" Ale tak jak pisałem ogólnie dobre

Czekam z niecierpliwością na kolejne
    Nikon, Apple, Wacom
    LukaszBerlinski.pl | Mój blog

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów