pomóżcie doradzic jaki kupic statyw w umiarkowanej cenie do d90 i 18-105, statyw musi byc w miare lekki na piesze wedrowkii zeby byltez maly po złożeniu
Szukaj
pomóżcie doradzic jaki kupic statyw w umiarkowanej cenie do d90 i 18-105, statyw musi byc w miare lekki na piesze wedrowkii zeby byltez maly po złożeniu
Cześć
Ja mam D90 z podpiętym N18-70 i podpinam to do Velbona Sherpa 600 - jestem bardzo zadowolony, testowany w górach itp. Działa.
Pozdrawiam
Maciej
D90 + utensylia fotograficzne
To co mam w stopce. Niedrogi, w miare solidny, niewielki po zlozeniu i lekki![]()
Ja również stałem przed wyborem statywu, pod uwagę wchodził slik 330 DX/340DX no i Velbon sherpa 600R
wybrałem velbona, tylko z tego powodu, że jest wyższy..
ale nie żałuję i polecam gorąco![]()
Nikon D90 + 18-105 VR + 70-300 VR + 35/1.8 (w miarę możliwości aktualizowane
Polecam Velbona Sherpa 600![]()
Nie wiem jaka jest dla Ciebie cena umiarkowana, ale ja Ci polecam Benro A-300EX + BH-0. Taki zestaw sobie zakupiłem i jestem mega zadowolony.
jeśli mały po złożeniu to 4 sekcyjny, jeśli ma być wygodny w użyciu, to na tyle wysoki, abyś nie musiał sie zbytnio schylać podczas kadrowania, a jeśli do perspektywy żaby, to z odpowiednia kolumną oraz wygięciem nózek. Warto imho, żeby głowica była wymienna.
pzdr. Bo.
Przepraszam, że "podłączę" się pod wątek, ale jak się ma Velbon Sherpa 600 do 803? Niestety dla mojej Hamy za 50zł body ze szkłem + lampa to o wiele za dużo. Wiem, że 600 i 803 różnią się głowicami, 803 ma kulową, ale może miał ktoś z Was do czynienia z obydwoma statywami i wie jaka jest różnica w praktyce? Czy któryś z nich jest bardziej stabilny, czy ma lepszą głowicę itp.? Chodzi mi po prostu czy warto dopłacić do 803.
A ja Ci polecę to co mam w stopce, fajny zestawik i mnie odpowiada. Ogólnie co z firmy Benro wybierzesz, to będzie dobre. Pozdrawiam
N D90 | N18-105/3.5-5.6VR | N50/1.8 | Metz 48 AF-1 CLS | Benro A500EX + BH-1 | 2xHoya | NaneuPro Alpha upolowane
Polecam GoldPhoto YH324 http://fotozakupy.pl/oferta/produkt,6262s
I głowicę GoldPhoto YH420 http://www.foto-tip.pl/sklep/glowica...420-p-528.html
Od roku mam ten zestaw i sprawuje się świetnie. Wygląda to to jak Manftottoa cena duuużo niższa.
Skontaktuj się z nami