Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie "Mryganie" SB800

Witam

Proszę o pomoc w następującej kwestii:
    Czy w Waszych SB800 w trakcie wykonywania przez lampę różnych operacji (np.: wyświetlanie wspomagania AF lub zmiana ogniskowej w lampie) podświetlenie wyświetlacza lampy mruga ? Pytam ponieważ nabyłem lampę przez znajomych w USA i troszke mnie to zjawisko niepokoi.
    Pozdrawiam:
    Jaromir

Domyślnie

U mnie nie mruga. Przynajmniej nie zauważyłem.

Tomx
    deczysta

Domyślnie

Nie zaobserwowalem Jaromirze takiej przypadlosci...

Domyślnie

Kurcze mój niepokój wzrósł. Może to z powodu złych zwykłych "paluszków" zasilajacych. Jutro postaram sie kupić jakieś lepsze źródła energii.
    Pozdrawiam:
    Jaromir

Domyślnie

U mnie również nie mruga więc poprostu jest coś nie tak z lampą . Przykro ...
    D610. F801s. N28-70/2,8. N50/1,4D. N55/1,8micro. N85/1,4. N70-200/2,8VR. Sb800. LP mini trekker

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Dolny Śląsk

Domyślnie

Umnie też nie mruga. Co do paluszków też nie powinno to być przyczyzną mrugania poprostu trzeba uważać aby się nie wylały bo to katastrofa. Postaraj się jak najszybciej kupić akumulatorki lub alkaiczne. Sprawdź jeszcze czy paluszki w lampie są dobrze osadzone i mają dobre połączenie
    pozdrawiam
    Nikon D70, Nikkor AF-S 18-70 ED DX, Tamron 70-300 LD Macro, 50mm 1.8 Kingston 256mb i 1gb, SB800

Domyślnie

Uffffffffffffff.............

A jednak bakterie. Zadziwiające jaka jest różnica w pracy na "zwykłych" i na akumulatorkach. Może trafiłem w kiosku na jakąś starą partię baterii ale na nich lampa była "zamulona". Ciesze się bardzo szczególnie że to jak pisałem wcześniej import prywatny. Przy okazji polecam 30 minutową ładowarkę SANYO ULTRA którą już ktoś wcześniej na forum reklamował. W FotoJoker'ze aktualnie jej cena jest bardzo atrakcyjna.
    Dziękuje wszystkim za pomoc.
    Pozdrawiam:
    Jaromir

Domyślnie

Uff dobrze że to tylko zasilanie. Udanych fotek i dobrych baterii

Tomx
    deczysta

Uprawnienia umieszczania postów