Close

Strona 5 z 14 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 139

Domyślnie

Noooo jeszcze brakuje tylko tekstów w stylu "usuwam konto" albo "odchodzę z forum" i oczekiwanie na przeprosiny... Dajmy sobie na wstrzymanie. W ogóle ten wątek to jakaś chora prowokacja nie mająca celu.
    How do I do that? I f***ing try. - Gary Vaynerchuk
    !BLOG

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grudzinsky Zobacz posta
    kategoria krajobrazu od tej pory dla mnie na forum nie istnieje!
    Jak już pisałem - szkoda. Piszę serio.

Decyzja jest Twoja, ale moim zdaniem bezsensowna i niepotrzebna.

I też żałuję, że dałem się sprowokować MarkKowalczyk.

A było tak spokojnie.

Domyślnie

tu nie chodzi o zadna prowaokoacje. poprostu od dluzszego czasu lezalo mi na watrobie i musialem sie zoperowac. dzieki temu watkowi operacja przeszla pomyslnie i jestem wyleczony...
    sea21 nie napisalem, ze odchodze z forum. bardzo lubie cafe i tam czesto przesiaduje i tam bede przesiadywal. poprostu tu do krajobrazu nie bede juz zagladal bo po co znow ma mi cos na watrobie zalegac...

Domyślnie

Szuwar, sorry nie prowokacja tylko zachęta do dyskusji, pomysł na nią miałem jak widać zły, ale za jakość dyskusji odpowiadasz również Ty, jako jej uczestnik, winić mnie można tylko za naiwność i błędną ocenę forumowej rzeczywistości. Ale nie jest tylko żle, poczytaj trochę innych dzisiejszych postów, ocen, mz coś drgneło.

Domyślnie

Jestem jednym ze starszch uzytkownikow forum. niech nikt nie sugeruje sie data, ktora widnieje tam gdzies z boku.
    Przez te wszystkie lata obserwuje powolna dewaluacje uczciwego oceniania zdjec. Ono bylo kiedys na samym poczatku, do momentu gdy nie rozpoczela sie seria cyklicznych zlotow regionalnych i ogolnych, czyli do momentu gdy nie pojawily sie silne relacje pomiedzy uzytkownikami, ktorzy wirtualny swiat forum zamienili na rzeczywistosc.
    Przeciez klakierstwo, wazeliniarstwo i czyste wlazidupstwo az widac, ono az kapie z niektorych wypowiedzi. "jakie wspoaniale swiatlo", 'jaki piekny moment" albo "praca zapierajaca dech w piersiach". Jasne, ona zapiera dech, ale chyba tylko dlatego ze jest kompletnym gniotem i az dziwne, ze jeden czy drugi doswiadczony forumowicz ja tu wstawil.
    Ja juz od dawna nie oceniam zdjec na forum. Ani w krajobrazie, ani w innym watku. To nie ma sensu - nawet najlepszy i najsensowniejszy komentarz i tak nie ma znaczenia - wazne, aby slodziacy sie wpisali.
    Druga rzecz, to rozwoj umiejetnosci i kreatywnego postrzegania rzeczywistosci. Pod tym wzgledem forum osiagnelo stagnacje - nic sie nie dzieje. Nie ma czegos takiego jak lata temu, ze z dnia na dzien pojawialy sie lepsze zdjecia - ostatnio wiekszosc zdjec jest do siebie podobnych - na jedno kopyto - podobne kady, obrobki. zmieniaja sie jedynie wykonawcy. rozwijajaą sie jedynie jednostki...
    I tak sobie drepczemy w miejsu kiszac sie w bagienku ukladow i ukladzikow, wdychajac na przemian opary wazelinki i saczacego sie jadu.
    Szkoda - to forum juz nie jest takie jak dawniej, czego bardzo zluje...
    ".....a nie mowilam ci, ze Nikonami robi sie najlepsze zdjecia? To musiales kupic tego gownianego canona i sam sie o tym przekonac....." malżonka, listopad 2009

maniak666
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez semyazza Zobacz posta
    Jestem jednym ze starszch uzytkownikow forum. niech nikt nie sugeruje sie data, ktora widnieje tam gdzies z boku.
    Przez te wszystkie lata obserwuje powolna dewaluacje uczciwego oceniania zdjec. Ono bylo kiedys na samym poczatku, do momentu gdy nie rozpoczela sie seria cyklicznych zlotow regionalnych i ogolnych, czyli do momentu gdy nie pojawily sie silne relacje pomiedzy uzytkownikami, ktorzy wirtualny swiat forum zamienili na rzeczywistosc.
    Przeciez klakierstwo, wazeliniarstwo i czyste wlazidupstwo az widac, ono az kapie z niektorych wypowiedzi. "jakie wspoaniale swiatlo", 'jaki piekny moment" albo "praca zapierajaca dech w piersiach". Jasne, ona zapiera dech, ale chyba tylko dlatego ze jest kompletnym gniotem i az dziwne, ze jeden czy drugi doswiadczony forumowicz ja tu wstawil.
    Ja juz od dawna nie oceniam zdjec na forum. Ani w krajobrazie, ani w innym watku. To nie ma sensu - nawet najlepszy i najsensowniejszy komentarz i tak nie ma znaczenia - wazne, aby slodziacy sie wpisali.
    Druga rzecz, to rozwoj umiejetnosci i kreatywnego postrzegania rzeczywistosci. Pod tym wzgledem forum osiagnelo stagnacje - nic sie nie dzieje. Nie ma czegos takiego jak lata temu, ze z dnia na dzien pojawialy sie lepsze zdjecia - ostatnio wiekszosc zdjec jest do siebie podobnych - na jedno kopyto - podobne kady, obrobki. zmieniaja sie jedynie wykonawcy. rozwijajaą sie jedynie jednostki...
    I tak sobie drepczemy w miejsu kiszac sie w bagienku ukladow i ukladzikow, wdychajac na przemian opary wazelinki i saczacego sie jadu.
    Szkoda - to forum juz nie jest takie jak dawniej, czego bardzo zluje...
    ... nic dodac nic ując...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mark Kowalczyk Zobacz posta
    No to próbujmy, ja zamieszam.
    I zamieszales A tak na serio, Panowie, wezcie na wstrzymanie. Czy zawsze musza byc konflikty? Nie taki cel mial miec ten watek. A powiem jedno, tak merytorycznych komentarzy pod zdjeciami jak tu, nie widzialem w sieci.
    Con otro aire... | de noventa | FM2N | Yashica 35 GX | http://malasana.blogspot.com

Domyślnie

Hmm, forum to ludzie, a nie serwery - ludzie się zmieniają - jedni przychodzą, inni odchodzą jak w życiu...zmieniają się ludzie zmienia się i forum. Semyazza - uważam że przesadzasz z tymi oparami wazeliny, ale stanowczo masz rację, że zmniejszyła się populacja tych najlepszych tych którzy parli do przodu i lansowali wzorce.

Nie jest gorzej ani lepiej - jest inaczej.
    D300 \ D70s \ Zenit 11 \ MB-D10 \ N17-55 f2,8 \ N50 f1.8 \ Takumar 50 f1.4 \ SB-800 \

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malasana Zobacz posta
    Czy zawsze musza byc konflikty?
    Konflikty rozwiazuje sie nie poprzez chowanie glowy w piasek lub zamiatani smieci pod dywan, ale przez niwelowanie przyczyn....
    grudzinsky troche nerwowo zareagowal, ale nie nalezy sie dziwic - kazdy w pewnym momencie osiaga stan nasycenia, a pozniej przelewa sie czara goryczy.

Cytat Zamieszczone przez Sowulus12 Zobacz posta
    Semyazza - uważam że przesadzasz z tymi oparami wazeliny
    wiesz, moze masz racje, ale to jest moje subiektywne odczucie. sa dwie rzeczy, ktore wyjatkowo mnie denerwuja i na ktore mam ciezka alergie - jedna z nich jest wlasnie wazeliniarstwo, ale jak widzisz, to nie jest odosobnione zdanie, wiec nie jestem chyba paranoikiem...
    a moze?
    ".....a nie mowilam ci, ze Nikonami robi sie najlepsze zdjecia? To musiales kupic tego gownianego canona i sam sie o tym przekonac....." malżonka, listopad 2009

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez semyazza Zobacz posta
    Konflikty rozwiazuje sie nie poprzez chowanie glowy w piasek lub zamiatani smieci pod dywan, ale przez niwelowanie przyczyn....
    grudzinsky troche nerwowo zareagowal, ale nie nalezy sie dziwic - kazdy w pewnym momencie osiaga stan nasycenia, a pozniej przelewa sie czara goryczy.

wiesz, moze masz racje, ale to jest moje subiektywne odczucie. sa dwie rzeczy, ktore wyjatkowo mnie denerwuja i na ktore mam ciezka alergie - jedna z nich jest wlasnie wazeliniarstwo, ale jak widzisz, to nie jest odosobnione zdanie, wiec nie jestem chyba paranoikiem...
    a moze?
    Podaj konkretny przyklad, inaczej bedziemy debatowac o mitycznej Grupie Trzymajacej Wladze, a do dyskutujacych o takich sprawach upodabniac sie nie powinnismy
    Con otro aire... | de noventa | FM2N | Yashica 35 GX | http://malasana.blogspot.com

Strona 5 z 14 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów