Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Sunpak pz 5000 af do nikona D70???

witam,
    mam takie male pytanko jak w temacie. jest okazja zeby zakupic taka lampke za 500zl i sie wlasnie zastanawiam czy warto. na SBx00 raczej nie bedzie mnie stac w najblizszym czasie, a slyszalem ze ten sunpak tez niezly jest i dosyc mocny. nie wiem natomiast jak to bedzie z iTTL, sunpak nie obsluguje... ale czy to konieczne i naprawde takie wazne w lampie??
    z gory dziekuje, pozdrawiam.
    a co Ty taki ciekawski?

Domyślnie

No cóż jeżeli to tylko do d70 to równie dobrze możesz kupić jakąkolwiek lampę z automatyką tyrystorową. Efekt taki sam, a kasy można wydać znacznie mniej niż na tego sunpacka.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Zasłużony Awatar ALF
    Miasto
    Mysłakowice Karkonosze

Domyślnie

to jest całkien niezła lampa, ale za niewiele (600-700zł) więcej możesz kupić sigmę z iTTL-em...
    Pozdrawiam Serdecznie Jacek Pawłowski
    F70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE

Domyślnie

no właśnie chyba nie do końca wiem o co chodzi z tym iTTL...
    moglby ktos troche 'rozjasnic' ten temat?
    a co Ty taki ciekawski?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mad_mark
    no właśnie chyba nie do końca wiem o co chodzi z tym iTTL...
    moglby ktos troche 'rozjasnic' ten temat?
    Zerknij do działu foto-technika - ittl

Pozdrawiam

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Czechowice-Dz.

Domyślnie

Witam.
    Może lepiej zainteresuj się najnowszym dzieckiem Metza !!! Jest o klasę lepszy od Sigmy i trwalszy. Model Metz 44AF-4i. Z prywatnego importu można ten model upolować za 600-650 zł. Sunpakiem nie zawracaj sobie głowy bo z tego co wiem z D70 nie realizuje prawie żadnych potrzebnych funkcji. Automatyka tylko tyrystorowa, brak zomowania palnika, wspomagania autofokusa, prawdopodobnie nie przenosi przysłony z korpusu. Więc będziesz miał praktycznie manuala błyskowego. Zobacz na strony : www.e-cyfrowe.pl/aparaty/produkt.php?id=1626 i http://www.aparatycyfrowe.pl/index.p...op=opis&id=456

[ Dodano: Nie 13 Mar, 2005 22:04 ]
    A jak masz mało i umiesz "szprechać" to warto jeszcze zaglądnąć tu : http://www.metz.de/photo_electronics...AF-4i.176.html

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bajupolska
    Witam.
    Może lepiej zainteresuj się najnowszym dzieckiem Metza !!! Jest o klasę lepszy od Sigmy i trwalszy. Model Metz 44AF-4i.
    Bardzo lubie tą firmę i uważam ją za najlepszego producenta błyskogratów niezależnych.
    Ale ni cholery nie mogę pojąć dlaczego w serii 44 głowica jest tylko ruchoma w pionie. Taki mały pierdół a skutecznie kiedyś mnie odwiódł od zakupu tego błyskograta do F90.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

Mam Metza 44af-4, ale tego starego bez iTTL. Cieszę się, że Metz dodał obsługę iTTL, ale do sb800 (tez mam) nie można jej porównywać. Ale da się tym robić zdjęcia. Mi oprócz obracanego w poziomi palnika przeszkadzał brak ręcznej regulacji siły błysku w manulu oraz brak foroceli. Ale cena jest rewelacyjna.
    Pozdrawiam

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Dolny Śląsk

Domyślnie

przychylę się do opinii moich poprzedników daj sobie spokój z Sunpakiem. Jeżeli jak wspomniałeś nie stać cię na lampę SB 600 lub SB 800 to także wybrałbym Metza, jest to dobra firma. Używam lampę tej firmy w pracy z aparatem analogowym i mogę tyle powiedzieć żę jest to trwały i niezawodny produkt. Na koniec chcę ci powiedzieć że rozważałem zakup Metza do D70 ale uciułałem pare groszy więcej i kupiłem SB800

pozdrawiam
    Nikon D70, Nikkor AF-S 18-70 ED DX, Tamron 70-300 LD Macro, 50mm 1.8 Kingston 256mb i 1gb, SB800

Domyślnie

dzieki bardzo za wszelkie opinie, nie znam sie za bardzo na lampach i tego bylo mi trzeba. pozdrawiam.
    a co Ty taki ciekawski?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów