Close

Strona 9 z 23 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 222

Wątek: D3s

Domyślnie

Co do czyszczałki matrycy to bym tutaj polemizował, byłoby to samo co w D700 - kiepsko działa ale zabiera "kadr", grip akurat mnie pasuje ( ale ja mam małe rączki ),.

Domyślnie

w d700 dziala dobrze i naprawde po 80 000 zdjec d700 jest mega czysciutka a d3 to sajgon
    d700 d3 14-24 28 35 50 85 135

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Niedzwiedz Zobacz posta
    w d700 dziala dobrze i naprawde po 80 000 zdjec d700 jest mega czysciutka a d3 to sajgon
    No to Ci gratuluję, bo u mnie to działało dokładnie tak jak w D3 czyli wcale.

Domyślnie

Nie ukrywam ze tez ucieszylbym sie z czyszczenia matrycy. To co mam w tej chwili to porazka. Zadne dmuchanie nie pomaga. Serwis i na mokro...

Domyślnie

A ja się martwię, że po 3 miesiącach mam jakieś syfki na matrycy w D700 .... to ciekawe co się dzieje w D3 ?
    Pozdrawiam Krzysztof M.
    Mam co mam i jest mi z tym dobrze ....

Domyślnie

To się po prostu nie przejmuje rzadko robie przymkniętym, a dmuchanie efektywnie przesuwa kropeczki w rogi matrycy. Jak już będę miał winietę gratis od tych pyłków to oddam do czyszczenia i tyle

Co do reszty się zgadzam, dodatkowy wybierak, latarka do AF jak się nie chce zakładać lampy /choć nie wiem na ile to by było skuteczne, w D70 już 18-70 wystarczy, żeby zasłonić cały strumień/ by się przydały. No i 51 krzyżowych rozłożonych w całym kadrze
    duzy brzydki nikon i mala ladna sigma dp1

Domyślnie

W sprawie strzepywaczki popieram wilka, w szybkostrzelnych puszkach jak D3 i ewentualnie D3s mało przydatne. I tak nie strzepną tych oleistych kropelek. Jak dmuchanie nie pomaga to i strzepywaczka nie pomoże.
    Zamiast tego chciałbym matrycę ze zróżnicowanym odwzorowaniem WB. Ale tego jeszcze nie będzie w przejściowej puszce.

Domyślnie

Ciekawe ile osób zdecyduje się zmienić swojego d3 na wersję "s" dla tych kilku gadzetów. Może niedługo będzie wysyp d3 na allegro i w dziale sprzedam w "promocyjnej" cenie
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Roon Zobacz posta
    Ciekawe ile osób zdecyduje się zmienić swojego d3 na wersję "s" dla tych kilku gadzetów.
    To wszystko zależy co to D3s faktycznie zaoferuje swoim "fanom" z tych przecieków.

krysp
    Gość

Domyślnie

No odnoszę /kurde/ (mylne zapewne) wrażenie, że koledzy nie wiecie czemu służy i jak działa czyszczenie matrycy, a to funkcja jak najbardziej przydatna

Strona 9 z 23 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów