Co do czyszczałki matrycy to bym tutaj polemizował, byłoby to samo co w D700 - kiepsko działa ale zabiera "kadr", grip akurat mnie pasuje ( ale ja mam małe rączki ),.
Szukaj
Co do czyszczałki matrycy to bym tutaj polemizował, byłoby to samo co w D700 - kiepsko działa ale zabiera "kadr", grip akurat mnie pasuje ( ale ja mam małe rączki ),.
w d700 dziala dobrze i naprawde po 80 000 zdjec d700 jest mega czysciutka a d3 to sajgon![]()
d700 d3 14-24 28 35 50 85 135
Nie ukrywam ze tez ucieszylbym sie z czyszczenia matrycy. To co mam w tej chwili to porazka. Zadne dmuchanie nie pomaga. Serwis i na mokro...
A ja się martwię, że po 3 miesiącach mam jakieś syfki na matrycy w D700 .... to ciekawe co się dzieje w D3 ?
Pozdrawiam Krzysztof M.
Mam co mam i jest mi z tym dobrze ....
To się po prostu nie przejmujerzadko robie przymkniętym, a dmuchanie efektywnie przesuwa kropeczki w rogi matrycy. Jak już będę miał winietę gratis od tych pyłków to oddam do czyszczenia i tyle
Co do reszty się zgadzam, dodatkowy wybierak, latarka do AF jak się nie chce zakładać lampy /choć nie wiem na ile to by było skuteczne, w D70 już 18-70 wystarczy, żeby zasłonić cały strumień/ by się przydały. No i 51 krzyżowych rozłożonych w całym kadrze![]()
duzy brzydki nikon i mala ladna sigma dp1
W sprawie strzepywaczki popieram wilka, w szybkostrzelnych puszkach jak D3 i ewentualnie D3s mało przydatne. I tak nie strzepną tych oleistych kropelek. Jak dmuchanie nie pomaga to i strzepywaczka nie pomoże.
Zamiast tego chciałbym matrycę ze zróżnicowanym odwzorowaniem WB. Ale tego jeszcze nie będzie w przejściowej puszce.
Ciekawe ile osób zdecyduje się zmienić swojego d3 na wersję "s" dla tych kilku gadzetów. Może niedługo będzie wysyp d3 na allegro i w dziale sprzedam w "promocyjnej" cenie![]()
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
No odnoszę /kurde/ (mylne zapewne) wrażenie, że koledzy nie wiecie czemu służy i jak działa czyszczenie matrycy, a to funkcja jak najbardziej przydatna
Skontaktuj się z nami