Szukaj
inną drogą myślicie że to właśnie ten moment jest ostatnim na kupienie d3, podobno ma d3 wyjść z produkcji a jak tak się stanie to cena wzrośnie...
wydaje mi się że jeszcze spokojnie można sobie poczekać. d3s jeszcze nie wiadomo kiedy wyjdzie, ludzie jakoś bardzo hurtowo nie będą teraz sprzedawać tej puszki. ceny w sklepach też teraz nie idą bardzo w dół, bo jeszcze oficjalnie następcy nie ma.
choć wydaje mi się że ogólnie d3s nie jest następcą d3, tak samo jak d3x nie jest następcą d3. podobnie jest z różnymi wersjami eos 1d (i różnych literek potem...)
Była oferta dla NPS kupienia po niższych cenach. To już ewidentne czyszczenie centralnych magazynów. O ile rzeczywiście pokażą 15-ego D3s to D3 nie jest już produkowany od jakiegoś czasu. Na jakąś zdecydowaną obniżkę cen ostatnich sztuk bym nie liczył bo te puszki raczej rzadko leżą w magazynach i na wystawach sklepów.
Wystarczy popatrzeć na sytuację D300->D300s. D300 kosztuje tyle samo co przed pojawieniem się następcy i jednocześnie powoli znika z oferty sklepów.
Dodanie literki "s" oznacza u Nikona niewielkie zmiany (przeważnie dodanie nowych funkcji) czyli facelifting. Literką "x" oznacza się radykalniejsze zmiany (najczęściej nową matrycę). D3s ma być bezpośrednim następcą D3 z strzepywaczką kurzu i filmami HD.
Będzie dostępna tylko jedna wersja kolorystyczna
z zestawem kredek/farbek w pakiecie![]()
A do tego Karcher do czyszczenia brudu z obudowy?
Jeden wypad na reportaż i body zmienia kolor na standardowy, czarny![]()
Nikon D2x| Nikon D60 | Sigma 70-200/2.8 | Soligor 19-35/3.5-4.5 | Tokina 150-500/5.6 | SB-28
szczera chęć nauki i samokrytyka jest najważniejsza
ja widze już u siebie tandem "różowy" 14-24 z białym d3s![]()
To taka wersja zimowa jest jak widze.![]()
uwżam że taki sprzęd nie powinien nagrywać filmów nie ma to sensu liczy się jakość fotografii
Skontaktuj się z nami