Close

Strona 10 z 23 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 222

Wątek: D3s

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Roon
    Ciekawe ile osób zdecyduje się zmienić swojego d3 na wersję "s" dla tych kilku gadzetów.
    Mylimy tu pojęcia, gdyz tylko ktoś nierozsądny liczy, że Nikon oferuje D3s dotychczasowym uzytkownikom D3.

Gdyby korporacji zależało na migracji upgradeowej to by wypuścilła D4 (nawet gdyby miał tak mało zmian)

Nie przypadkowo mamy D3s.

I tak jak zwykle u Nikona, "S" to propozycja dla nowych użytkowników tego kalibru korpusu.

Targetem nie są obecni użytkownicy D3.
    Ja bym stawiał na fotografów z D200/300/700/80/90/70s i innych niższych puszek. No i oczywiście D2( ), którzy dopiero teraz myślą o przesiadce. Czyli każdy kto nie ma D3 a chce go mieć i pozwala mu na to budżet.
    Pod tym kątem jest miło i fajnie- Tylko dlaczego obecni userzy puszek D3/D700 tak się buntują na skromne zmiany? Czy czują, że już nadszedł czas na przesiadkę? Czy sprzęt się zużywa lub jest wyraźnie zacofany względem konkurencji? Czy, jak sobie tu często żartujemy, 'D3 przestaje robić zdjęcia'?
    Moja odpowiedź na wszystkie te pytania to "nie".

D3 to puszka już legendarna, w dalszym ciągu fantastyczna- nie jest kulą u nogi oferty Nikon Corporation.

Żyjemy w czasach, kiedy tak namiętnie się mądrzymy 'o, kolejny producent dokłada megapiksele. Oh nie, znów pod publiczkę matryca 20 MPX a my, fotografowie tracimy! Kiedy skończy się ten marketingowy wyścig?'
    W takim razie te 12 milionów pikseli na pełnej klatce nikona, które dalej jest topowe w ofercie tego czołowego producenta jest oporem przed wyścigiem na gęstość pikseli. Jaki jest tego efekt? Każdy zna mity i opinie o niesamowitych możliwościach matrycy D3 (mowa tu oczywiście o legendarnym używalnym ISO i szybkości).
    Mamy 12 mpx w bardzo nowoczesnym i to uszczelnionym korpusie, z nowoczesnym autofokusem i dużym ekranem- czego brakowało 5D- daje nam D3. Czego ma za dużo 5Dmk2- ma D3 (zdaję sobię sprawę, iż te puszki to inny segment, acz to użyteczny w tym momencie skrót myślowy)

Drobne zmiany mogą tylko łechtać dotychczasowych użytkowników D3. Dodatkowo, nie drażni ich, że producent co chwilę wypuszcza nową wersję puszki za gruuube tysiące.
    Natomiast użytkownicy 'niższego' sprzętu- mogą wzdychać jeszcze bardziej. Inni wreszcie przestaną się wahać. Ci co mieli i tak kupowac- dostaną kilka bonusów do świetnej puszki.

Kto w takim razie tutaj traci? Po co kręcić nosem?

Mi tam wszytko gra A Canon to Canon- ma inną filozofię. Tak samo Sony. Miejsce na rynku jest dla wszystkich.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez badabuzz Zobacz posta
    ..
    Targetem nie są obecni użytkownicy D3.
    Ja bym stawiał na fotografów z D200/300/700/80/90/70s i innych niższych puszek. .
    no z tym się nie zgodzę. Jeśli będzie więcej fps to reporterzy kupią D3s. Lepszy AutoWB tez się przyda.
    Posiadacze Dxx musieliby dołozyc tyyyyle kasy ile .. nie mają.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Ja tam na pewno nie mam budżetu na D3 ani D3s ale podoba mi się ten tok rozumowania - bardzo chętnie wymienię D80 na D3s (w sumie to nawet mogę oddać D200 za drugą sztukę ) -może UE zrobi jakieś dopłaty do body dlatego tak na bardziej poważnie to niespecjalnie wierzę w taki posunięcie Nikona
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Domyślnie

Jeśli będzie więcej fps to reporterzy kupią D3s. Lepszy AutoWB tez się przyda.
    Nie rozumiem- przecież wyraźnie odnoszę się do użytkowników, którzy nie byliby zadowoleni z tak małych zmian. W tym wypadku reportek, który kupuje D3S bo jest szybszy- jest poza równaniem, bo dla niego zmiany nie są niewystrczające (inaczej by nie kupił tego sprzętu )

Posiadacze Dxx musieliby dołozyc tyyyyle kasy ile .. nie mają
    Naprawdę znamy tak mało przypadków upgradeu D80-->d300-D3, D80-->d3, D300--->d700, etc.
    Biorąc pod uwagę nawet nasze forum, w tym wschodnioeuropejskim kraju- nie jest to chyba planktown tak nieistotny, żeby zamknąć szufladę Dxx.
    Zgoda, mały procent. Ale D3 generalnie nie jest korpusem, który kupuje 54 miliony amatorów co roku

Ja tam na pewno nie mam budżetu na D3 ani D3s ale podoba mi się ten tok rozumowania - bardzo chętnie wymienię D80 na D3s (w sumie to nawet mogę oddać D200 za drugą sztukę ) -może UE zrobi jakieś dopłaty do body dlatego tak na bardziej poważnie to niespecjalnie wierzę w taki posunięcie Nikona
    Przeczytałem swój post raz jeszcze. I nie widzę, że motorem mojej logiki jest to, że nikon- geniusz zła- obmyślił plan, że D3 wskoczy na miejsce D80

Innymi słowy to co napisałem wcześniej streszczę tak: D3 nie jest puszką zaprojektowaną z myślą o obecnych użytkownikach D3. Raczej o tych, którzy się wahają, puszkę by i tak kupili czy myślą o upgrade na tej klasy sprzęt
    Czyli identycznie jak z D300s. Że, co- nikon dwa razy strzela sobie w kolano? Wątpie- nie wierzę w nieubłaganą nieomylność marketingowców z Nikona, ale raczej bym poczekał a już na pewno nie narzekał, że D3s ma (EWENTUALNIE) za mało zmian.

Domyślnie

Ale o czym mowa? Za chwilę D3 zniknie z oferty Nikona, a w jego miejsce pojawi się D3s. Za kilka miesięcy nowego D3 nikt już raczej nie kupi (no może nieliczni), bo raczej nie są to produkty, które sklepy kupowały na magazyn i mają nadmiar tego towaru. Świadczy o tym choćby wyprzedaż w NP.
    Jacek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez badabuzz Zobacz posta
    streszczę tak: D3 nie jest puszką zaprojektowaną z myślą o obecnych użytkownikach D3.
    Raczej D3s
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Domyślnie

Nie raczej- tylko na pewno- chodziło mi oczywiście o D3s. Przepraszam za literówkę

Domyślnie

Wszystkie znaki na niebie, ziemi i Nikon Rumors wskazują, że 15 października sprawa się wyjaśni

Domyślnie

Heh sam złapałem ciśnienie na nowego d3. Chciałem kupić d700, ale może skuszę się na coś bardziej pro tak dla lansu Oby cena była bliżej 15k niż 20k :/
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Jeśli obrazek przedstawiony na http://nikonrumors.com/ pokazuje nowy aparat Nikona, a nie obecnego d3 to napewno będzie to Pro segment. Widać wyraźnie gripa.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Strona 10 z 23 PierwszyPierwszy ... 8910111220 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów