Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Domyślnie

Wykrec i wkrec ponownie obiektyw. Po wkreceniu nacisnij spust migawki. Jesli nie pomoze, wylacz i wlacz aparat i powtarzaj operacje az do skutku. Uslyszysz dzwiek podobny do wielokrotnej ekspozycji.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Dolny Śląsk

Domyślnie

Spróbuj wyczyścić styki w obiektywie i w korpusie aparatu, płynem do czyszczenia złączy elektronicznych. Przeważnie są one w areozolu także przed tym zabiegiem nawilż płynem szmatkę a następnie czyść styki. Taki zabieg jest niezbędny z jasnego wzgędu. Po tej czynności wkręć obiektyw i myślę że wszystko będzie okej
    pozdrawiam
    Nikon D70, Nikkor AF-S 18-70 ED DX, Tamron 70-300 LD Macro, 50mm 1.8 Kingston 256mb i 1gb, SB800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez admin
    Wykrec i wkrec ponownie obiektyw. Po wkreceniu nacisnij spust migawki. Jesli nie pomoze, wylacz i wlacz aparat i powtarzaj operacje az do skutku. Uslyszysz dzwiek podobny do wielokrotnej ekspozycji.
    WIELKIE DZIĘKI, POMOGŁO!! Myślałem, że mi się mechanicznie zwiesił. Ale stresik... Wygląda na to, że nowa pucha musi się rozruszać.
    D70/ SB800/ S10-20/ N18-70Dx/ N50 1.8D/ N70-300VrII/ Manfrotto055ProB/ 4Gb w Cf-kach/ UV-ki/
    Tamrac CyberPack9. Nie narzekam.

Domyślnie

BeHQ - masz fajny avatarek - ale proponuje zmianę, nie chcę, żeby mój synek, który czasami przy mnie siedzi gdy czytam forum to oglądał.
    Pozdrawiam

Max
    Gość

Domyślnie

Chcialem napisac podobny post, bo wczoraj najpierw mnie zaatakowal komunikat karty CHA, ktory zniknal po OFF/ON... a pozniej Err... i myslalem, ze padl caly... OFF/ON nie pomogl, karta tez nie... dopiero po jakis obtrzasaniach i wcisnieciu spustu strzelil migawka bez uwiecznienia foty i wrocil do normalnosci...
    Czyli piszecie, ze to kwestia stykow z obiektywem? Bo u mnie to mozliwe, bo przy zakladaniu czuc jakies ziarenko piasku (ahh te sesje na plazy...) miedzy korpusem i to rzeczywiscie moglo byc to...

Domyślnie

Max, to najczescie spotykana przypadlosc, jednak niewykluczone ze problemem mogl byc system podnoszenia lustra ktory lubi sie czasem zaciac w D70.

Max
    Gość

Domyślnie

najwazniejsze, ze chyba jest to po prostu przypadlosc, ktora moze sie pojawic... a nie juz uszkodzony aparat i wysylka do serwisu... to mi wystarcza, bo rozumiem, ze urzadonka tak napakowane elektronika maja prawa sie zwiesic i trzeba czasami jak z windowsem zrestartowac... oby tylko nie dzialo sie to zbyt czesto

Domyślnie

co do komunikatu karty CHA to raczej bym się tym przejął jest to pierwsza oznaka szybko nadciągającego padu karty jeśli to jest np. Kingston
    Metal For Soul Beer For Body Thrash Till Death

Domyślnie

max, zerknij na moj post http://forum.nikon.org.pl/viewtopic.php?t=11489 , u ciebie to moze byc poczatek tego co u mnie tez sie tak sporadycznie zaczynalo, a skonczylo sie niestety kleknieciem i odeslaniem do serwisu
    Aparat zmienilem... ale forum? Nigdy w zyciu!
    5D | 24-70/2.8 L | 580EXII | 420EX | Grip | L358

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez admin
    Max, to najczescie spotykana przypadlosc, jednak niewykluczone ze problemem mogl byc system podnoszenia lustra ktory lubi sie czasem zaciac w D70.
    U mnie niestety nie była to tylko spotykana przypadłość. Dzisiaj wymieniłem body na nowe. Działa bezproblemowo. Początkowo po w.w zabiegach naprawiło się lecz po bliżej nieokreślonym, krótszym czasie wróciło spowrotem do stanu zadżumienia.. Sprzedający a jest nim MedFoto (allegro) nie robił najmniejszego problemu. Kupiłem u niego już drugi aparat (poprzedni A2) i żadnych komplikacji. OT - polecam p.Tomka przyzwoita cena i solidność ! [ wiem że tutaj chwali się innego sprzedającego, ale w tym przypadku warto wspomnieć o również porządnej osobie.]

irekka, chwilowo zdejme avart i popracuje nad mniej "kolorystycznym" zamiennikiem

ps. Poprostu nie mogę się nacieszyć nabytkiem Czekam na wolną chwilę od pracy aby ruszyć na podbój z D70
    D70/ SB800/ S10-20/ N18-70Dx/ N50 1.8D/ N70-300VrII/ Manfrotto055ProB/ 4Gb w Cf-kach/ UV-ki/
    Tamrac CyberPack9. Nie narzekam.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów