Wykrec i wkrec ponownie obiektyw. Po wkreceniu nacisnij spust migawki. Jesli nie pomoze, wylacz i wlacz aparat i powtarzaj operacje az do skutku. Uslyszysz dzwiek podobny do wielokrotnej ekspozycji.
Szukaj
Wykrec i wkrec ponownie obiektyw. Po wkreceniu nacisnij spust migawki. Jesli nie pomoze, wylacz i wlacz aparat i powtarzaj operacje az do skutku. Uslyszysz dzwiek podobny do wielokrotnej ekspozycji.
Spróbuj wyczyścić styki w obiektywie i w korpusie aparatu, płynem do czyszczenia złączy elektronicznych. Przeważnie są one w areozolu także przed tym zabiegiem nawilż płynem szmatkę a następnie czyść styki. Taki zabieg jest niezbędny z jasnego wzgędu. Po tej czynności wkręć obiektyw i myślę że wszystko będzie okej
pozdrawiam
Nikon D70, Nikkor AF-S 18-70 ED DX, Tamron 70-300 LD Macro, 50mm 1.8 Kingston 256mb i 1gb, SB800
WIELKIE DZIĘKI, POMOGŁO!! Myślałem, że mi się mechanicznie zwiesił. Ale stresik...Zamieszczone przez admin
Wygląda na to, że nowa pucha musi się rozruszać.
D70/ SB800/ S10-20/ N18-70Dx/ N50 1.8D/ N70-300VrII/ Manfrotto055ProB/ 4Gb w Cf-kach/ UV-ki/
Tamrac CyberPack9. Nie narzekam.
BeHQ - masz fajny avatarek - ale proponuje zmianę, nie chcę, żeby mój synek, który czasami przy mnie siedzi gdy czytam forum to oglądał.
Pozdrawiam
Chcialem napisac podobny post, bo wczoraj najpierw mnie zaatakowal komunikat karty CHA, ktory zniknal po OFF/ON... a pozniej Err... i myslalem, ze padl caly... OFF/ON nie pomogl, karta tez nie... dopiero po jakis obtrzasaniach i wcisnieciu spustu strzelil migawka bez uwiecznienia foty i wrocil do normalnosci...
Czyli piszecie, ze to kwestia stykow z obiektywem? Bo u mnie to mozliwe, bo przy zakladaniu czuc jakies ziarenko piasku (ahh te sesje na plazy...) miedzy korpusem i to rzeczywiscie moglo byc to...
Max, to najczescie spotykana przypadlosc, jednak niewykluczone ze problemem mogl byc system podnoszenia lustra ktory lubi sie czasem zaciac w D70.
najwazniejsze, ze chyba jest to po prostu przypadlosc, ktora moze sie pojawic... a nie juz uszkodzony aparat i wysylka do serwisu... to mi wystarcza, bo rozumiem, ze urzadonka tak napakowane elektronika maja prawa sie zwiesic i trzeba czasami jak z windowsem zrestartowac... oby tylko nie dzialo sie to zbyt czesto![]()
co do komunikatu karty CHA to raczej bym się tym przejął jest to pierwsza oznaka szybko nadciągającego padu karty jeśli to jest np. Kingston
Metal For Soul Beer For Body Thrash Till Death
max, zerknij na moj post http://forum.nikon.org.pl/viewtopic.php?t=11489 , u ciebie to moze byc poczatek tego co u mnie tez sie tak sporadycznie zaczynalo, a skonczylo sie niestety kleknieciem i odeslaniem do serwisu![]()
Aparat zmienilem... ale forum? Nigdy w zyciu!
5D | 24-70/2.8 L | 580EXII | 420EX | Grip | L358
U mnie niestety nie była to tylko spotykana przypadłość. Dzisiaj wymieniłem body na nowe. Działa bezproblemowo. Początkowo po w.w zabiegach naprawiło się lecz po bliżej nieokreślonym, krótszym czasie wróciło spowrotem do stanu zadżumienia.. Sprzedający a jest nim MedFoto (allegro) nie robił najmniejszego problemu. Kupiłem u niego już drugi aparat (poprzedni A2) i żadnych komplikacji. OT - polecam p.TomkaZamieszczone przez admin
przyzwoita cena i solidność
! [ wiem że tutaj chwali się innego sprzedającego, ale w tym przypadku warto wspomnieć o również porządnej osobie.]
irekka, chwilowo zdejme avart i popracuje nad mniej "kolorystycznym" zamiennikiem
ps. Poprostu nie mogę się nacieszyć nabytkiemCzekam na wolną chwilę od pracy aby ruszyć na podbój z D70
![]()
D70/ SB800/ S10-20/ N18-70Dx/ N50 1.8D/ N70-300VrII/ Manfrotto055ProB/ 4Gb w Cf-kach/ UV-ki/
Tamrac CyberPack9. Nie narzekam.
Skontaktuj się z nami