Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Domyślnie Nikon MC-30 - zamiennik

Używa ktoś z Was może tego wężyka?
    Jest sens to kupować? Cena śmieszna. Ale szkoda mi czasu się bawić gdyby się okazało, że to szajs.

http://www.e-cyfrowe.pl/jenis-wezyk-...ik-p-2132.html
    "Często kończy się na formie, nic z tego nie wynika. Po tym jak Marcel Duchamp ogłosił, że pisuar ustawiony na środku jest dziełem sztuki - artystą może być każdy..." - R. Opałka

Domyślnie

Takich wężyków jest cała masa na alledrogo. Kupiłem i okazało się że chincyki niezbyt dokładnie wykonali (jeden ze styków był krótszy) i nadawał się do kosza. Zamówiłem drugi i przyszedł zamiennik kropka w kropkę (ten sam kształt) co oryginał za 1/3 kasy. Jestem zadowolony.

Natomiast jedno co to mała uwaga dotycząca wtyczki w "Twoim" modelu.
    Kolega ma podobny do tego z linka i po zakręceniu nakrętki mocującej jest mały problem ponieważ zasłania ona przycisk zwalniania bagnetu choć oczywiście działa jak należy.
    System NIKON + statyw nie taki już rozchwiany aby to udźwignąć
    Pozdrawiam Marek

Domyślnie

Dzieki chlopaki - przypomnieliscie mi o czyms czego czasami mi brakuje, a widze, ze stanialo to od ostatniego razu gdy na allegro szukalem.

Domyślnie

Kupiłem u nich ten wężyk ostatnio. Dostałem nie taki jak na zdjęciu w e-cyfrowe, a taki:

(niestety nie znalazłem większej foty)

Ma blokadę spustu i przykręcaną wtyczkę. Pstryknąłem na razie tylko kilka zdjęć więc ciężko mi się wypowiadać o trwałości ale ogólnie robi pozytywne wrażenie. Na pewno lepsze niż Phottix, którego miałem do D70.
    Pozdrawiam
    Michał

Uprawnienia umieszczania postów