Close

Strona 96 z 113 PierwszyPierwszy ... 46869495969798106 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 951 do 960 z 1206

Wątek: Sns-hdr

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Kiedyś pokazywałem tutaj zdjęcie startującego promu kosmicznego.

Z uwagi na niedoskonałość ekspozycji źródłowych jest to jedno z najtrudniejszych zdjęć do scalenia.
    W nowej wersji SNS poprawiłem algorytm scalania obrazów i takie zdjęcia są składane znacznie lepiej.

Źródłowe ekspozycje.

Domyślnie

SNS-HDR Lite Batch
    Zrobiłem drugą nakładkę na wersję Lite pozwalającą na uruchamianie w trybie wsadowym. Nakładka powstała w trakcie weekendu na moje potrzeby (time lapse) i nie jest wyszukana. Nie zapisuje ustawień. Jak będę miał więcej czasu to dodam tą funkcjonalność. Nie wiem czy to wina kompilatora czy moja, ale po kilku drobnych zmianach w wyglądzie przestało działać Drag&Drop Próbowałem dojść co się stało, ale nie udało mi się. Jak ktoś wie gdzie szukać błędu (VB.Net 2012) to proszę o info. Przez to, że przestał działać D&D dodałem opcję wyboru folderu z plikami - taka proteza dla D&D
    Znalezione i zasygnalizowane błędy postaram się w wolnym czasie poprawić.

Krótka instrukcja:
    - wybieramy pliki do konwersji
    - wybieramy plik exe programu SNS-HDR Lite
    - ustawiamy parametry
    - parametr "Liczba plików w zestawie" określa z ilu plików będzie generowany jeden obrazek (ilość ekspozycji)
    - ilość zestawów to wyliczona ilość uruchomień programu aby "przeliczyć" wszystkie pliki + reszta z dzielenia
    np. wczytamy 12 plików, ilość plików w zestawie 5, wynik będzie 2 + 2
    - klikamy Wykonaj i czekamy aż się wyliczy

Jak coś będzie nie jasne to piszcie.
    D810+N24-70/2.8+T17-50/2.8+N50/1.8+N70-210/4+SB800+...

Domyślnie

ksviper, nie wiem czemu ale mi nie działa :/
    zapodaje mu 10 plików nef, wprowadzam że 2 pliki w zestawie. Daję "wykonaj" i mam to co na screenie, klikam dalej ok, ok ,ok i mam ze wykonano a w tym czasie nie wyskakuje żadne dosowe okienko snsa :/

Domyślnie

SNS-HDR Lite Batch GUI
    - działa D&D
    - jest język polski i angielski
    - jest zapisywanie parametrów
    - poprawiony interaface
    Jeszcze dodatkowe info: "reszta z dzielenia" nie jest uwzględniana w obliczeniach.
    Jak będą jakieś błędy w działaniu to proszę o informacje - postaram się poprawić.
    D810+N24-70/2.8+T17-50/2.8+N50/1.8+N70-210/4+SB800+...

Domyślnie

Poniżej przykład możliwości SNS 2.0 w wyciąganiu obrazu z cienia (bez masek).

NEF

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

Witam serdecznie mam pytanie czy to jest najnowsza wersja programu1.4.22? Czy kupując wersję pro to jest juz sns hdr 2

Domyślnie

Aktualnie dostępna jest wersja 1.4.22, wersja 2.0 jest w przygotowaniu. Aktualizacja będzie bezpłatna.

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

Dobrze sobie to zorganizowałem?

Otóż wykonuję trzy zdjęcia do techniki HDR. Następnie sklejam je w programie SNS HDR. Zapisuję zdjęcia do TIFF na pulpit. Otwieram zapisane zdjęcie w C1 prostuję ściany podłogi. Otwieram zdjęcie w CS5 i tam już kończę obróbkę i zapisuję do jpg.
    PS Prostowanie ścian najlepiej wychodzi mi w C1 bo być może a jest tak napewno nie mam pojęcia jak to się robi w innych programach

Domyślnie

W zasadzie dobrze. Otwarcie obrazu w C1 można sobie trochę uprościć, korzystając z opcji otwarcia obrazu w zewnętrznym edytorze (ikonka na pasku narzędzi SNS).

PS.
    Zalecam prostować ściany dedykowanym do tego celu obiektywem
    Ostatnio edytowane przez Pebal ; 16-01-2014 o 03:38

Gaduła Awatar manfred
    Miasto

Domyślnie

Dzięki za pomoc. Program testuje od wczoraj i uważam że póki co i jak dla mnie jest to najlepsze narzędzie do naturalnych obrazów.

Strona 96 z 113 PierwszyPierwszy ... 46869495969798106 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów