Close

Strona 114 z 121 PierwszyPierwszy ... 1464104112113114115116 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 131 do 1 140 z 1206

Wątek: Sns-hdr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez igsux3 Zobacz posta
    Osobiście nie znam nikogo, kto by miał desktopa i korzystał z jednego monitora. Ich ceny od lat są tak niskie, że nawet kompletni laicy mają po 2 ekrany, nawet jeden do facebooka a drugi do oglądania filmu. Ktokolwiek pracuje z grafiką/zdjęciami/filmem, zwykle ma 2, 3 a nawet 4 ekrany.
    Nie znam nikogo, kto by pracował z Photoshopem i nie miał jednego ekranu na podgląd, a drugiego na panele.
    Ok, zrobię to ale po wydaniu wersji finalnej.

A co do rzeczywistego rozmiaru, przerzuciłeś się na Direct Write? Mam Surface Pro z 220dpi i wersja 1.4 wygląda po skalowaniu wygląda tak sobie (czyli typowo po interpolacji).
    Ten efekt skalowania jest celowy, choć niestety wymuszony. Windows ma tak pochrzanione wsparcie dla wysokich rozdzielczości, że głowa boli. Na Windows 8.1 i rozdzielczości 4k interfejs miał malutkie panele i duże czcionki, które się w nich nie mieściły. Nie wiem dlaczego nie wezmą przykładu z OS X.
    Nowsze wersje bibliotek z których korzystam mają coś poprawić w tym zakresie, a na razie włączyłem tryb dla ekranów wysokiej rozdzielczości, który wygląda według mnie najbardziej zjadliwie.

Ok. No trudno, poczekam Możesz powiedzieć w przybliżeniu ile by się mielił obraz 12/24/36mpix na karcie gtx 980 z 4gb vramu za pomocą tego algorytmu?
    Nie jestem w stanie tego oszacować. Przetwarzałem tym algorytmem jedynie małe obrazy a działa on w czasie wykładniczym.

wersja 2 usuwa exify przy zapisywaniu zdjęcia.
    Dane EXIF nie są jeszcze kopiowane. Zwróć uwagę na zablokowany checkbox w oknie parametrów zapisu obrazu.

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez zbyszekD7000 Zobacz posta
    czy jesteśmy zdani tylko na język EN ?
    Przez jakiś czas tak.

Domyślnie

Osobiście nie znam nikogo, kto by miał desktopa i korzystał z jednego monitora. Ich ceny od lat są tak niskie, że nawet kompletni laicy mają po 2 ekrany, nawet jeden do facebooka a drugi do oglądania filmu. Ktokolwiek pracuje z grafiką/zdjęciami/filmem, zwykle ma 2, 3 a nawet 4 ekrany.Nie znam nikogo, kto by pracował z Photoshopem i nie miał jednego ekranu na podgląd, a drugiego na panele.
    Hm, to pewnie dlatego, że nie znasz mnie osobiście I kilku moich znajomych, którzy mają i używają Photoshopa, dysponując tylko jednym monitorem do desktopa Widocznie nie jesteśmy nawet kompletnymi laikami

Domyślnie

kkokosz domyślam się, że wciąż jest trochę osób z takimi preferencjami. Mimo to ja już widuję tylko zestaw sam laptop, ew z zewnętrznym monitorem albo zestaw desktop z przynajmniej dwoma ekranami.
    Najpopularniejsze aktualnie okolice 22"-24" są uzupełniane starymi 17 i 19, niektórzy kupują 27" i zostawiają stare 22 czy 24... a że każda obecnie produkowana dGPU i integra obsłuży 2, 3 i więcej ekranów to zerowym kosztem wiele osób dokłada stary monitor.
    duzy brzydki nikon i mala ladna sigma dp1

Domyślnie

Przed instalacją nowej wersji chciałbym się dopytać:
    - czy jest już aktywny parametr wyostrzania?
    - co z moimi presetami, zostaną zachowane, czy będę musiał definiować je od nowa?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez x-mario-x Zobacz posta
    Przed instalacją nowej wersji chciałbym się dopytać:
    - czy jest już aktywny parametr wyostrzania?
    - co z moimi presetami, zostaną zachowane, czy będę musiał definiować je od nowa?
    Tak, jest parametr wyostrzania.
    Presety nie są kompatybilne i trzeba je będzie tworzyć od nowa. Jednak w tej wersji nie można jeszcze zapisywać presetów.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pebal Zobacz posta
    Presety nie są kompatybilne i trzeba je będzie tworzyć od nowa. Jednak w tej wersji nie można jeszcze zapisywać presetów.
    Poczekam w takim razie na kolejną wersję, bo praktycznie używam tylko swoich presetów i to często w połączeniu z batch.

Domyślnie

Zauważyłem na jednym zdjęciu problem przy zaznaczonej opcji "priority bright exposures". Na obrazkach poniżej widać wyraźnie obwódkę dookoła wieży po lewej stronie. Na szczęście po odznaczeniu tej opcji efekt znika.

powiększenie:

Mógłbyś wyjaśnić dokładnie co to opcja robi?

Jak prace nad rozwojem wersji 2?

Domyślnie

Zauważyłem na jednym zdjęciu problem przy zaznaczonej opcji "priority bright exposures". Na obrazkach poniżej widać wyraźnie obwódkę dookoła wieży po lewej stronie. Na szczęście po odznaczeniu tej opcji efekt znika.
    Ta opcja robi to samo co opcja usuwania duchów w poprzedniej wersji programu - kopiuje obszary z jaśniejszych obrazów do ciemniejszych w celu redukcji szumu. W sporadycznych przypadkach mogą pojawiać się takie zniekształcenia. W poprzedniej wersji zniekształcenia te były rozłożone na mniejszych powierzchniach, przez co mogły być mniej widoczne, ale miały znacznie ostrzejszy charakter. Postaram się to poprawić.

Czy możesz mi udostępnić obrazy źródłowe?
    Ostatnio edytowane przez Pebal ; 23-10-2015 o 15:58

Domyślnie

Nie wiem czy jest sens to poprawiać, bo można jeden ptaszek odhaczyć i z głowy. A jeszcze się zepsuje gdzie indziej

Link do zdjęć wyślę na priv.

Domyślnie

Dzięki za zdjęcia, sprawdzę to.

Strona 114 z 121 PierwszyPierwszy ... 1464104112113114115116 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów