Moim zdaniem chyba najskuteczniejszy sposób pomiaru. Jeżeli wie się co to jest ekspozycja.centralnie ważony
Szukaj
Moim zdaniem chyba najskuteczniejszy sposób pomiaru. Jeżeli wie się co to jest ekspozycja.centralnie ważony
Na pewno najbardziej wszechstronny i najczęściej używany i dlatego można powiedzieć, że najskuteczniejszy. Przy punktowym i centralnie ważonym trzeba jednak świadomie mierzyć - nie wiem jakiego pomiaru kolega używał i na co mierzył.
Dodatkowo można ustawiać obszar pomiaru centralnie ważonego (przynajmniej u mnie).
D300 \ D70s \ Zenit 11 \ MB-D10 \ N17-55 f2,8 \ N50 f1.8 \ Takumar 50 f1.4 \ SB-800 \
Z pełnym szacunkiem-juz sam sprzęt w stopce kolegi,powinien mobilizować do wiekszej samokrytyki i bardziej wzmożonej pracy.O kole od roweru nawet nie wspomnę.Słabiutko.
pomiar był matrycowy, napiszę jeszcze jedno, czarny dół i nie wyciąganie szczegółów z cienia jest celowe. pszetak krajobrazy robię od czasu do czasu, nie jest to coś co mnie bardzo kręci i sprzęt nie ma tutaj nic do rzeczy. To jak chłostać kogoś od aktów, że nie potrafi zrobić na nie wiadomo jakim poziomie np. makro itp.
HEHE, nie widziałeś prawdziwej chłostychyba - już teraz się rzadko zdarzają tzw lincze
Sprzęt do landszaftów masz super i jak tylko będziesz chciał to na pewno trzaśniesz jakiś wypas.
D300 \ D70s \ Zenit 11 \ MB-D10 \ N17-55 f2,8 \ N50 f1.8 \ Takumar 50 f1.4 \ SB-800 \
Sowulus12 nieraz na forum widziałem "chłosty" nawet niesłuszne moim zdaniem no ale cóż ilu ludzi tyle racji. Nie wiem czemu ale ludzie z reguły jak bronię moich prac to myślą, że jestem bezkrytyczny. Co do sprzętu to na pewno bardzo pomagaNie uważam, że ten czy inny mój krajobraz jest the best, ale też podchodzę do samego siebie z lekką nutką luzu w szczególności w dziedzinie fotografii, której liżę od czasu do czasu
![]()
...temu niewiele wychodzi![]()
"Często kończy się na formie, nic z tego nie wynika. Po tym jak Marcel Duchamp ogłosił, że pisuar ustawiony na środku jest dziełem sztuki - artystą może być każdy..." - R. Opałka
pokaż te hdr to będą wiedzieć z kim mają do czynienia![]()
Kto nie stał rano o świcie z aparatem, nie patrzył na powoli wynurzające się słonce, ustępujący majestatycznie cień nocy nie zaciągał się świeżym górskim powietrzem niech się nie odzywa :P a mi właśnie z tym się kojarzy to zdjęcie! Piękne emocje u mnie wyzwaladzieki!
posiadam kuku na muniu, poszukuje wspólnika z fiksum dyrdum
Czekam na HDR z tej sceny, zapowiada się bardzo fajnie.
Skontaktuj się z nami