Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Angry Nikon capture editor - problem

Mam problem z Nikon capture editor,po otwarciu w nim zdjęcia obojętne czy to będzie nef czy jpg pojawia się biały obraz.Teoretynie zdjęcie jest bo pojawia się info o zdjęciu jest widoczny exif natomiast nie widać samego zdjęcia.W innych programach zdjęcia otwierają się normalnie.W NC wygląda to tak:

nie wiem co jest grane i co z tym zrobić,nie pomaga przeinstalowanie programu.Poradzcie coś
    Ostatnio edytowane przez Valdek_Tychy ; 10-10-2006 o 19:14
    Samsung NX300,NX20, 18-55 OIS i 30mm f:2 50-200 OIS III

Domyślnie

Kiedys cos takiego mi wyszlo i jak pamietam pomogla ktoras z 3 pierwszych opcji
    w menu view:
    view image at 100%,
    fit on screen,
    fit image to window
    niestety nie pamietam ktora... a moze pomoglo odptaszenie
    tej 4 opcji w grupie: auto fit window to image - nie pamietam niestety.
    Tez wtedy mocno sie zdziwilem bo widzialem dane a obrazka niet...

Domyślnie

niestety nie pomaga

Domyślnie

Czołem
    Zabrzmi to aż nazbyt banalnie, ale może zadziała: Po otwarciu jakiegoś Raw-a spróbuj wcisnąć klawisz "L"(małe L czyli beż Shifta ) lub "s". Te klawiszki przywołują pokazanie miejsc najjaśniejszych i najciemniejszych przyszło mi do głowy, że z jakiś powodów Capture od razu otwiera się w takiej konfiguracji. Spróbuj też otworzyć rawa metodą przeciągania pliku na okno programu, a nie jak Pan Bóg przykazał z menu programu - u mnie pod W2000 ten program odmawia otwarcia niektórych rawów - te same pliki przeciągnięte za ryja otwierają się bez problemu.

Domyślnie

spróbowałem - no i nic, nie wyświetla się :[

Domyślnie

Jeszcze jedno spostrzeżenie z własnych doświadczeń: mam dwa komputery, w obu zainstalowany NC. W komputerze o słabszej konfiuracji (Pent. III 1 GHz, 512 MB Ram. Win 2000) otwieranie RAWA wygląda właśnie tak, że najpierw mam biały ekran taki jak u Ciebie, obraz pojawia się po pewnej chwili. Jeśli masz słaby kompter a do tego jak widzę XP- RAM-ożercę może trzeba chwilę dłużej poczekać? Sprawdź, czy w tym czasie kontrolka pracy dysku twardego "mruga"- jeśli tak to by oznaczało że komputer coś rzeźbi w pamięci wirtualnej a te operacje trwją długo.

Uprawnienia umieszczania postów