Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21
    Oszczędny w słowach Awatar xmaniekx
    Miasto
    Zgierz/Łódź

Domyślnie Dylemat plecakowy :/

Witam.

Mam duży dylemat. W tym roku łaziłem z plecakiem turystycznym + torba Foto w nim, ale jak pewnie sie domyślacie, nie jest to za wygodne rozwiązanie.. Wiec postanowiłem zakupić plecak fotograficzny, który będzie miał funkcjonalność zbliżoną do typowego plecaka trekkingowego. Na razie po głowie chodzi mi Jack Wolfskin ACS Photopack 24 ale niestety nie posiada mocowania statywowego, więc postanowiłem poszukać innego. Obecnie posiadam Fomei PRV-3, ale jest trochę za duży.. Kupowałem go jak miałem więcej sprzętu

Podsumowując.. Plecak musi mieć:
    - mocowanie na statyw
    - oddzielna komorę Foto
    - system wentylacji pleców
    - pomieści D70 z 12-24 albo 18-70 + filtry + laptop

To tyle Liczę ze mi pomożecie.

[edit] a moze opcja kabury foto przytroczonej do plecaka?

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez xmaniekx ; 19-09-2009 o 00:00
    D70s/F801/AF-S 18-70/50 1.8 MF/Mamiya Rb67 i narazie tyle wystarczy

Domyślnie

Witaj! Niedawno miałem podobny problem i kilka dni temu zakupiłem plecak NANEU PRO ALPHA. Jest to dość duży plecak (gabarytowo jak standardowy plecak) z dwiema komorami. Osobną na sprzęt foto i osobną na pozostałe rzeczy. W razie potrzeby można wyjąć wkład na sprzęt i wtedy powstanie zwykły, normalny plecak. Całość jest uszyta z solidnego materiału, ma solidne mocowanie na statyw, od strony pleców jest wentylowany a szelki są wygodne i miękkie (dodatko ma pas biodrowy co odciąża barki). Hmm co by tu jeszcze napisać, sporo przegródek i dodatkowych kieszeni oraz dołączony pokrowiec przeciwdeszczowy. Myślę, że również cena przemawia za tym plecakiem, ja kupiłem za 219zł. Na dole zamieszczam link do krótkiego filmiku, gdzie ten plecak jest prezentowany właściwie w całości:
    http://www.youtube.com/watch?v=fcGhF...layer_embedded
    Właśnie tam go kupiłem. Ogólnie jest to plecak warty przemyślenia i porównania z innymi, ja jestem zadowolony, a czytając opinie innych jego użytkowników utwierdzam się w tym przekonaniu.
    Daj później znaćco kupiłeś, pozdrawiam!

Domyślnie

Naneu Pro Alpha L ma osobną komorę na laptopa.

Domyślnie

A może NaneuPro K3L - siatka na plecach, 2 komory...

http://www.youtube.com/watch?v=gM57V...eature=related

EDIT: i jeszcze jeden link http://www.youtube.com/watch?v=mNEiv8Vg1qc
    Ostatnio edytowane przez adolfik9501 ; 19-09-2009 o 15:17
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Domyślnie Compu Trekker Plus AW

Witam. Posiadam plecaczek Compu trekker plus AW i jestem zadowolony jest troszke duży ale 17'' monitor się mieści bez problemów. Dwie komory jedna na body obiektywy ew. lampy. druga mniej pojemna na filtry itp. Posiadam statyw Monfroto 55 i zapinam go bez problemów. Polecam i pozdrawiam.

Miasto
    Zgierz/Łódź

Domyślnie

Dzieki wielkie za porady

Na dniach podjade zobaczyc tego Jacka Wolfskina jak i tego Naneu.. Lowepro troche za drogi :/

Chciałbym wydac max 380zł

Pozdrawiam

Domyślnie

Ja używam Jacka WOLFSKINA. Jedyny problem to brak przegrody na laptopa. Poza tym, moim zdaniem oczywiście< jeśli chodzi o wędrówki albo jazdę na rowerze ze sprzętem bije wszelkie pozostałe na głowę. Ten plecak ma stelaż. Problemem w takim przypadku jest umieszczenie body z założonym gripem lub korpus wielkości d3, ponieważ plastikowy stelaż ma formę kopuły, która wchodzi do plecaka. Ztym plecakiem załadowanym D2h + 80-200 +17-55 + 12-24 oraz pierdołki zrobiłem 40 km wycieczkę na rowerze w sierpniu. Plecak daje się nosić wygodnie nawet gdy jest bardzo ciężki. Ma też pokrowiec. Faktem jest, że mocowanie statywu trzeba dokombinować. Jakością wykonania (tu również zastrzegam się, że moim zdaniem) przewyższa Lowepro.
    R6008, Y124G, Ye35, ZI; Blog

Miasto
    Zgierz/Łódź

Domyślnie

A może Wisport Flash? Uszyty w cordury Fakt nie pomiesci laptopa ale to wsumie nie jest priorytet.

Oglądał ktoś z was?

Pozdrawiam

Domyślnie

lowe pro prius (mowie o starszym) teraz zrobili 2 modele. Prius miniums i ten większy. ten duży jest ogromny, a ten mały może będzie ci pasował, ale troche nierozwojowy.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów