Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: ...

Domyślnie ...

W wakacje popelnilem taki kadr.
    Prosze konstruktywna krytyke i wypunktowanie bledow.

Bardzo dziekuje za odwiedziny.

Domyślnie

Kadr fajny, ale wykoanie takie sobie.

1. Zdjecie sie troszeczke wali w prawo
    2. Troche za ciemno, ale to chyba wina pogody.
    3. No i obrobka jakas taka... Malo ostra.
    Pozdrawiam: Artur | www.foto-karbulot.com | www.borg.website.pl
    Nikon D90 | MB-D80 | N 16-85 | N 70-300 | N 35 | T 90 | SB-700 | 055XPROB

Domyślnie

Kurde prostowalem i wydawalo mi sie ze ok. Tak pogoda byla nie za ciekawa i zapomnialem wyostrzyc po obrobce. Dodalem lekka winiete. Jednak ciesze sie ze kadr sie podoba.

Domyślnie

nikt nic wiecej? myslalem ze dowiem sie czegos nowego

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Dolina Muminków

Domyślnie

kadr fajny..ale u mnie na lcd ciemności...

Domyślnie

Bardzo ładny kadr, zdjęcie jest bardzo miłe w odbiorze ale myślę, że powinieneś więcej uwagi zwrócić na takie drobiazgi jak np. wyostrzenie po zmniejszeniu, sam o tym piszesz. Przecież te kilka kliknięć robi ogromną różnice w odbiorze. Podobnie te czarny plamy po niedokładnym maskowaniu na szczytach gór, są malutkie ale rzucają się w oczy i psują odbiór zdjęcia, a zlikwidowanie ich to przecież kilka chwil.

Zwróć uwagę na to, że poświęcasz uwagę na przygotowanie ramki, podpisu, a więc detali zupełnie nieistotnych i pewnie bardziej czasochłonnych niż wyostrzenie czy poprawienie maski. A pomijasz elementy, które moim zdaniem są krytyczne przy prezentowaniu swoich prac.

Ale podkreślam, zdjęcie mi się bardzo podoba i na pewno warte jest tych kilku drobnych poprawek.

Pozdrawiam
    JS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mosquito Zobacz posta
    Bardzo ładny kadr, zdjęcie jest bardzo miłe w odbiorze ale myślę, że powinieneś więcej uwagi zwrócić na takie drobiazgi jak np. wyostrzenie po zmniejszeniu, sam o tym piszesz. Przecież te kilka kliknięć robi ogromną różnice w odbiorze. Podobnie te czarny plamy po niedokładnym maskowaniu na szczytach gór, są malutkie ale rzucają się w oczy i psują odbiór zdjęcia, a zlikwidowanie ich to przecież kilka chwil.

Zwróć uwagę na to, że poświęcasz uwagę na przygotowanie ramki, podpisu, a więc detali zupełnie nieistotnych i pewnie bardziej czasochłonnych niż wyostrzenie czy poprawienie maski. A pomijasz elementy, które moim zdaniem są krytyczne przy prezentowaniu swoich prac.

Ale podkreślam, zdjęcie mi się bardzo podoba i na pewno warte jest tych kilku drobnych poprawek.

Pozdrawiam
    JS
    Dzieki o takie opinie mi chodzilo. O wyostrzaniu przypomanilem sobie dopiero jak zamiescilem posta a nie mialem odrazu czasu na poprawki. A co do plam to rzeczywiscie jednak ich na poczatku nie zauwazylem. Bede mial chwile czasu to siade i poprawie.
    Dzieki za odwiedziny

Domyślnie

Jasniej zdecydowanie lepiej to wyglada ale mam starego CRT wiec z kolorami mam problem i jasnoscia.

Domyślnie

Jasna wersja lepsza,..kadrowo zdjęcie bardzo mnie się podoba...Pozdrawiam.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów