Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: Dziadzia :-)

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ART69 Zobacz posta
    To ja może poproszę o poradę kogoś kto się zna
    ale że niby co? jak ktoś się zna, to ma decydować o Twoim kadrowaniu?
    chyba bardziej w fotografi chodzi o to co chcemy wyrazić, sami szukamy sposobu jak to pokazać,a nie robić jak jest niby ogólnie przyjęte. zresztą każdy "canon" kiedyś się zmiania na lepszy nikon
    posiadam kolekcję CL-L2, LC-77, 2xLF-1,LC-58,HB-47... i pasek z żółtym napisem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slasib Zobacz posta
    ale że niby co? jak ktoś się zna, to ma decydować o Twoim kadrowaniu?
    chyba bardziej w fotografi chodzi o to co chcemy wyrazić, sami szukamy sposobu jak to pokazać,a nie robić jak jest niby ogólnie przyjęte. zresztą każdy "canon" kiedyś się zmiania na lepszy nikon
    No niby racja, ale na początek chciałbym usłyszeć czy robię to wg przyjętych zasad, no a może kiedyś odkryję swój sposób na kadry
    Nikon D90 + NIKKOR 18-105 mm + NIKKOR 85 mm 1.8 D

Domyślnie

ze mnie też amator, nie aspiruję do nagrody za najlepszy kadr, chrznię obróbkę i ciesze się z moich fotek , sa takie jak się udało złapać a w PS to sobie robię grafikę na www a nie fotki
    pozdrawiam

Domyślnie

ze mnie też amator, nie aspiruję do nagrody za najlepszy kadr, chrznię obróbkę i ciesze się z moich fotek , sa takie jak się udało złapać a w PS to sobie robię grafikę na www a nie fotki
    pozdrawiam
    Ale mi nie chodzi o obróbkę tylko o prawidłowy kadr tak na początek, treść zdjęcia jest najważniejsza...

Domyślnie

A ja bym zrobiła to tak żeby to BW było moźe ciut bardziej kontrastowe...ale przede wszystkim uwydatniłabym zmarszczki poprzez wzmocnienie faktury skóry....byłaby wtedy jeszcze bardziej jakby to powiedzieć...wyrazista
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Adu Zobacz posta
    A ja bym zrobiła to tak żeby to BW było moźe ciut bardziej kontrastowe...ale przede wszystkim uwydatniłabym zmarszczki poprzez wzmocnienie faktury skóry....byłaby wtedy jeszcze bardziej jakby to powiedzieć...wyrazista
    Dzięki, spróbuję

Domyślnie

więc jeśli kanonem będzie to że grzyb ma być zawsze po lewej stronie albo w prawym górnym rogu, to tak będziesz robił? bo tak kazali? chyba mam inną wizje fotografii i wogóle postrzegania świata, zwyczajnie, robię w życiu co chcę i jak chcę, tę samą zasadę stosuję w fotografii , Tobie też polecam, taki jest moim zdaniem zdrowiej i ciekawiej wszystko takie smo to jest w chińskich mundurkach hhehehe

Domyślnie

więc jeśli kanonem będzie to że grzyb ma być zawsze po lewej stronie albo w prawym górnym rogu, to tak będziesz robił? bo tak kazali? chyba mam inną wizje fotografii i wogóle postrzegania świata, zwyczajnie, robię w życiu co chcę i jak chcę, tę samą zasadę stosuję w fotografii , Tobie też polecam, taki jest moim zdaniem zdrowiej i ciekawiej wszystko takie smo to jest w chińskich mundurkach hhehehe
    W życiu też tak postępuję ale wydaje mi się, że najpierw trzeba wiedzieć co jest prawidłowe a dopiero szukać własnej drogi, ja dopiero poznaję tajniki fotografii, pozdrawiam

Domyślnie

dodałem trochę kontrastu i wyostrzyłem

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów