Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 35

Domyślnie

yacekk przecież temat jest o nadruku na cd a nie druku foto. Jakość bardzo dobra, nagrywałem na TDK, Esperanzie i nie było widać różnicy. Na dzień dzisiejszy zadrukowałem ok 150płyt, kilka zdjęć 10x15, jakieś 5 okładek na opakowania dvd i może z 50 stron tekstu. Tuszy zostało: czarny normalny 3/4, czarna foto 3/4, magenta połowa, niebieski połowa, żółty połowa. Tak że ja jestem zadowolony i myślę że warto, następne tusze na pewno wjadą activejety

Domyślnie

bastek - wiem i wlasnie pytam o druk na plytkach. OK dzieki za info z wydajnoscia.
    D750|Z16|N20|T24-70/2.8|N85|2xQ30|Q60|

Domyślnie

podlacze sie pod temat i zapytam o sprawdzone zamienniki do canona ip4700. Miesiac temu kupilem komplet zamiennikow, wcale nie najtanszych, a drukarka juz pokazuje pusty czarny (nadrukowane moze 5 plyt i kilkanascie stron tekstu) i non stop blad nierozpoznania pojemnika z tuszem...

a sama drukarke moge smialo polecic. Na oryginalach pociagnela pol roku - duzo tekstu, jakies 100 plyt i kilka-kilkanascie zdjec.

Domyślnie

Co to zamienników - jeśli ktoś dużo drukuje to polecam system CISS.

Ja posiadam Epsona 1400 z CISSem i jestem bardzo zadowolony - drukowanie bajecznie tanie, jakość druku jak dla mnie wysoce wystarczająca. (mam wydruki około 5-miesięczne i brak na razie wyblaknięć itp. - co czytając na innych forach podobno zdarza się przy zamiennikach różnego typu - również ciss'ach)

Dlatego też polecę mniejszego brata - Epsona P50.. Z tego co wiem to jest identyczna technika a w 1400'tce dopłaca się jedyne za większy format.

Drukowanie na płytach - posiadam doświadczenie jedynie z płytami Verbatim Photo Printable. Jakość fotograficzna. Czarny jest dosyć głęboki (podobno z niektórymi płytami przeradza się w fioletowy) i przed lakierowaniem bywają dwa kolory czarne - matowy i błyszczący. Po lakierowaniu (ochronny lakier UV) zostaje jedynie czarny matowy

Pozdrawiam

ps. co do samego działania CISS'a to powiem że posiada pewne plusy i minusy (jak wszystko ;p). Jak ktoś będzie wiedział coś więcej to pytajcie na forum i na wszelki wypadek priva z linkiem do tematu do mnie przesyłajcie.
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 26-03-2011 o 15:42
    ---------
    Pozdarwiam,
    kolekcjoner słoików

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Aleksandrów Kujawski

Domyślnie

Również polecam drukarki Pixma...

Użytkowałem wiele modeli począwszy od ip3000 - ta drukarka zyskała chyba status legendy.

Co do zamienników - nie ma znaczenia jakie stosujemy - należy tylko unikać tych naprawdę najtańszych...
    Ja kupuję po 25zł za komplet 5 sztuk.

Podstawowa zasada jest taka - zamienniki kupujemy jednej firmy - ciągle u tego samego sprzedawcy.

Domyślnie

jak na domowe nie masowe produkcje zgodnie z tym co napisał kolega boeing - Epson P50 wystarczy
    D300 + PDK-1 + N17-55 + SB 900 x2, 50mm i inne...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez burda-graph Zobacz posta
    Również polecam drukarki Pixma...

Użytkowałem wiele modeli począwszy od ip3000 - ta drukarka zyskała chyba status legendy.

.
    Również ja polecam C Pixma - mam model Ip 4300; dotąd bezproblemowo.Proponuję poszukać jej następcę.
    D90 | MB-D80 | N50/1,8 | N18-105VR | N70-300VR | H58/2,0 | Metz 58 AF2 .

Profesor
    Gość

Domyślnie

Również jestem użytkownikiem Pixmy od modelu IP3000 których "zajechałem" około 10. Jednym niezaprzeczalnym argumentem za starszymi modelami Canona była możliwość samodzielnego resetowania poziomu zużytego tuszu, obecnie drukarkę taka trzeba wysyłać do serwisu, a koszt to w zależności od poziomu zabrudzenia 80-120zł.

Ogólnie rzecz biorąc bardzo polecam osobiście Canona.

Domyślnie

ja na P50 płytki drukuje i jak dla mnie jest ok!

Profesor
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pikpok Zobacz posta
    ja na P50 płytki drukuje i jak dla mnie jest ok!
    A jaką wydajność godzinową ma ten Epson w druku na płytach?

Z tego co pamiętam, zawsze Epson był dużo wolniejszy od Canona, lecz dużym plusem Epsona jest możliwość zainstalowania systemu stałego zasilania.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów