Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Jaki telezoom

Domyślnie Jaki telezoom

Witam,
    Ostatnio myślę nad zoomem i nie wiem czy chce wydawac od razu min 2000 zl czy moze kupic cos tanjeszego i jak sie spodoba wtedy cos lepszego.
    Mysle nad sigma 70-300 i tamronem 70-300.
    Co sadzicie a moze cos innego jeszcze .
    Nikon

Domyślnie

jesli to ma byc obiektyw typu "a zobacze co mi da dodatkowe 100mm, moze sie spodoba, moze nie" to proponuje takowy obiektyw od kogos pozyczyc na dzien lub dwa, anizeli kupowac cos, z czego potem ew. mozesz byc niezadowolony. dopiero gdy bedziesz juz przekonany o zakupie obiektywu o podobnej ogniskowej to sie dopiero cos konkretnego wymysli.

Domyślnie

Znaczy sie bawilem sie juz sigma taka i na pierwsze 30 min ok, tylko ze pozniej pewnie sie okaze ze duze braki sa
    Nikon

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

idź do sklepu, obejrzyj 70-300VR..
    Jeszcze lepiej, tak jak piszę northrop. Pożycz od kogoś takie szkło i zobacz czy Ci to na prawdę potrzebne

Domyślnie

widzę, że na obecną chwile nie masz pomysłu co z tym zoomem zrobić. Rzeczywiście postaraj się pożyczyć od kogoś na kilka dni jakieś szkło z tego zakresu i popróbuj. Jeśli się nie spodoba to np. możesz sprzedać kita, którego masz, dołożyć te 2000 z okoładem, które swędzą Cię w kieszeni i zakup coś jaśniejszego. Za 3 tyś to już możesz trochę poprzebierać.
    EDIT: przypomniało mi się - może rozważ zakup superzuma w postaci N18-200
    Ostatnio edytowane przez Anion ; 17-09-2009 o 11:30
    d7000 + N17-55/2.8 + N70-300VR + N35/2 + SB900 + frotka

Domyślnie

jeśli chodzi o sigmę apo to nie jest zła, ale na Twoim miejscu kupiłbym cos o zakresie do 200 mm ale lepszego..

Domyślnie

nikona 70-210 kupisz na allegro za około 500zł, przy ewentualnej sprzedaży nie stracisz właściwie nic
    opinie poszukaj na forum, ludzie raczej sobie chwalą, sam też jestem zadowolony, choć nie mam zbytniego porównania do innych (lepszych) tele

Domyślnie

70-210 to stara konstrukcja i z tego co ja widziałem, raczej słabiutko się spisuje w porównaniu z 70-300 VR.
    Testowałem sobie w domu swego czasu 70-300 VR oraz 70-200/2.8 VR (I wersja). Cóż, 70-200 był jaśniejszy... i tyle jego przewagi. Dorównuje ostrością 70-300, a w pozostałych konkurencjach przegrywa (cenowo zwłaszcza).
    Jak masz możliwość, to pożycz sobie od kogoś 70-300 VR i popstrykaj przez weekend, obstawiam, że go potem kupisz. bardzo udane szkło, podobnie jak 18-70, które jak widzę masz (niektórzy ewentualnie wolą mieć zamiast nich dwóch jednego 18-200).
    Ja bym kupił, gdyby mi było potrzebne coś dłuższego niż moje ulubione 135mm.
    Rules are foolish, arbitrary, mindless things that raise you quickly to a level of acceptable mediocrity, then prevent you from progressing further.
    Michał poleca: D750 / Z5 / 24-70

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez karolt Zobacz posta
    70-210 to stara konstrukcja i z tego co ja widziałem, raczej słabiutko się spisuje w porównaniu z 70-300 VR.
    A mogę zapytać pod jakim względem słabiutko?
    Marcin Turski (a.k.a. Sokolik Wędrowny)
    D300 || F80 || 35 || 85 || 100 || 16-85vr || 70-300vr
    Blog

Domyślnie

nie twierdzę, że jest lepszy, ale zależnie od ceny kupna 70-210, 70-300vr to opcja 3-4 krotnie droższa
    dalej uważam, że skoro autor nie wie, czy potrzebuje tele, to całkiem niezła opcja
    jak złapie bakcyla, to zawsze może kupić droższe szkło

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów