Close

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 62

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gobi Zobacz posta
    Jak ktoś ma czas to może się pochylić nad problemem spadku jakości dóbr Ja jakbym zaczął rozmyślać nad tym kto i jak tnie koszty i co z tego wynika to przestałbym focić, jeździć samochodem i robić jeszcze parę innych rzeczy
    Wole w tym czasie popstrykać zdjęcia.
    Jeżeli któraś z 11 moich kart zawiedzie to wtedy będę myślał nad "dedykowanymi" - a zdjęcia które przepadną, cóż będzie tego mniej niż 10% całości, poza tym to nie reporterka, w ekstremalnym przypadku zawsze można powtórzyć, nawet jak trzeba daleko wracać - lubię jeździć w ładne miejsca, nawet 2x jak trzeba, przy okazji zawsze coś nowego się przywiezie
    W sumie to tak, to jest niezły argument za używaniem kart które mogą zawieść :P

Cytat Zamieszczone przez Gobi Zobacz posta
    Dla mnie dobra marka to ta do której mam zaufanie a nie ta do której zaufanie ma nikon.
    Ale też nikt nikogo nie zmusza do kupowania takiej czy innej marki, tylko informuje, że to co jest napisane na stronie Nikona w kwestii kart nie jest wyssane z palca.
    Było wiele wątków nt. kompatybilności, awaryjności i nawet podrabianych kart (masowo podrabiane Sandiski, które są prawie nie do odróżnienia od oryginalnych).
    Weź też pod uwagę, że mało kto będzie podzielał Twoje poglądy bo częściej ludziom zależy na zdjęciach które robią.

Domyślnie

Odebralem dzisiaj obie, 32GB karty SanDisk Extreme III 32GB. Wszystko wyglada na to ze sa to karty oryginalne. Opakowanie, budowa i inne cechy daja taka pewnosc. Poczytalem jak je sprawdzac i wszystko sie potwierdza. Laczny koszt z przesylka to 740 zlotych. Mam nadzieje ze skoncza sie problemy z kompatybilnoscia kart z D3x-em.

Domyślnie

sprawdz jakims program do pomiary szybkosci predkosc zapisu/odczytu (powinien oscylowac w okolicach 20-25 mb/sek)

druga rzecz gruntownym scandisk, ktory czyta i zapisuje sektor po sektorze na calej karcie.. bywaly juz karty, ktore mialy wylacznie nadpisany
    glowny sektory tak aby raportowaly wieksza pojemnosc niz sa etc. etc.

niestety nadal mi to pachnie walkiem/oszustwem ew. tym ze kupiles kradzione karty, oficjalnie za 300 zl szt kupuje sie 16gb, karty sa mocno za
    tanie na oryginaly, wiec sprawdzilbym je doglebnie zanim zaczalbym na nie wrzucac material produkcyjny/komercyjny, zeby sie ew pozniej nie zdziwic
    Ostatnio edytowane przez kichu ; 01-10-2009 o 18:42

Domyślnie

Sprawdze, sprawdze. Co do oszustwa to sprzedawca musialby byc wyjatkowym idiota sprzedajac towar z faktura... Zapis na samym aparacie szybszy od preteca o polowe. Podobnie z podgladem zdjec. Megaszybko jak na D3x-a.

Domyślnie

Zapisz Piotrze ją do końca i zobacz czy wszystko da się odczytać, będziesz miał pewność co do pojemności.
    D700 | F5 | F4 | F3 | F2 | F | FM2n | NIKOMAT FTn | FUJIFILM X100
    AF16/2.8D |
    AF18/2.8D | AF28/1.4D |AF20-35/2.8D | AF85/1.4D | AF105/2D DC | AF135/2D DC | AF180/2.8D | AF70-180/4.5-5.6D ED Micro | AF80-200/2.8D ED
    MF16/3.5Ai | MF20/4Ai | MF28/2Ai | MF55/1.2Ai | MF105/2.5Ai

Domyślnie

Wszystko dziala, karty zapisuja sie w calosci, z definiowanym transferem. Wyglada na to ze to dobry zakup.

Domyślnie

Dobry, osobiście używam tylko Sandisk i z moim wybrednym body S5 Pro hulają bez zająknięcia.

Jeśli chodzi o dobór kart to jest to sprawa indywidualna - jeśli ktoś jest gotów poświęcić nieco czasu i nerwów po utracie zdjęć jednocześnie oszczędzając kilkaset złotych to w czym problem?

Ja osobiście z racji wykonywanych reportaży ślubnych gdzie strata kilku zdjęć jest tragiczna w skutkach nigdy nie spojrzałem na nic innego poza sandiskiem, a moje 25MB RAF-y po prostu zgrywam na laptopa co jakiś czas robiąc sobie małą przerwę.

Nie popadajmy w skrajności i porównywanie lania ropy do baku z benzą - tania karta nie uszkodzi aparatu jak silnika, ryzyko jest po stronie zdjęć autora.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Tania karta może uszkodzić aparat , kolega kupił jakiś badziew na Allegro , okazało się że jest zatkana jedna dziurka w karcie i skrzywił pina w slocie , zrobiło się jakieś zwarcie i ........ (zapłacił w serwisie kwotę za jaką mógł sobie kupić trzy takie karty firmowe)

Domyślnie

Zapewniam, że trafiają się idioci, którzy sprzedają trefny towar z fakturą. Służę danymi takiego osobnika. I z tego co widziałem nadal handluje trefnym towarem.
    R6008, Y124G, Ye35, ZI; Blog

Domyślnie

Jak już mowa o podrabianych kartach: spotkał się ktoś z podrabianymi Lexarami?
    ...

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów