Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Domyślnie problem z Lampa SB 900

witam wszystkich pojawił mi się problem z lampa sb 900 tzn co jakies zdjęcie nie daje normalnego błysku tylko bardzo słaby i w tym czsie szybko miga kontrolka gotowości lampy są to błyski nie regularne co 5 co 20 a czasmi co 100 a też jest tak ze 4 po koleji sa bardzo słabe jeśłi miał ktoś podobny problem prosił bym o pomoc pozdrawiam wszystkich Michał

Domyślnie

z tego co kojarzę to gdy miga kontrolka gotowości lampy tzn. że jest zbyt nateżenie światła do prawidłowej eksopzycji, więc foto będzie niedoświetlone..
    w instrukcji obsługi lampy jest to opisane.. strona D-7 - jeśli o to chodzi..
    Ostatnio edytowane przez Szakall1 ; 16-09-2009 o 18:32
    D300 | MB-D10 | N35 1.8G | SB-900

Domyślnie

tak wiem ale to nie to, zaczeło mi sie dziać to po ostatnim weselu, teraz zauważyłem że dzieje sie to tylko przy użyciu dyfuzora

Domyślnie

zmień baterie/akumulatorki // pozwól lampie się ostudzić // poczekaj aż lampa się naładuje do normalnej mocy błysku
    D90 | sb-900 | N18-105 | N18-85| N50/1.4G

Domyślnie

zmieniałem resetowałem itp dzis byłem w serwisie powiedzieli mi że palnik padł ale dla mnie to dziwne bo wydaje mi się że wszystkie błyski były by słabe no ale nie będe komentował

Domyślnie

Powiedzieli że palnik, bo więcej kasy sobie zażyczą za niby wymianę palnika.
    D800, D810, Nikon F90X. Szkła: Sigma 8/3.5, Nikkor 16/2.8D, Nikkor 20/1.8G, Nikkor 18-35/3.5-4.5, Nikkor 50/1.4D, Tamron 28-75/2.8, Tamron 90/2.8, Nikkor 70-300
    Moje mapy hdri

Domyślnie

dzieki Bogu mam na gwarancji jeszcze ale nie jestem zadowolony z serwisu w sonym miałem problem z kamera w ciągu 3 dni miałem do odbioru a tu ok 3 tyg tragedia

Richie
    Gość

Domyślnie

jest to jeden z objawów który ma moja lampa (oprócz wielu innych równie wkurzających).

była już na gwarancji i wymienili mi palnik właśnie, (trwało to tylko 4 tygodnie), i nic to nie pomogło.

w nikonie próbują jeszcze wciskać kit, że to wina body, ale też już wiem, że nie, bo robi tak na 3 różnych body.

generalnie, muszę cię zmartwić, że z biegiem czasu będzie z nią coraz gorzej - tak jak z moją - i nie da się tego naprawić (bo nikon nie umie).

Jeśli zanim oddasz ją do serwisu możesz ją oddać tam gdzie ją kupiłeś, próbując się powoływać na różne ustawy, to lepiej ją oddaj i kup sobie nową. Szkoda nerwów na zabawy z nikonem...

R

Domyślnie

nie załamujcie mnie! w mojej dzieje się to samo masakra : (
    Monika Dąbrowska, mój przyjaciel D700; kilka kilo klamotów i Korba ... na punkcie fotografowania
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Z tego co tu czytam to ta sb-900 to totalny niewypał, jak nie błyska, to się przegrzewa.....
    Nikon

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów