Close

Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 73

Wątek: D80, d90, d5000

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Rycerz
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ta.bo Zobacz posta
    ...uwielbiam ten slang jakim się tu posługujecie...cholercia jak grypsera...podcięgne sie
    za rok sama będziesz smigac jak miło...a potem powiesz, po co robic zdjecia? jak można o nowych puszkach pogadac ?
    dobra żartuję

Smile

Cytat Zamieszczone przez ta.bo Zobacz posta
    paczytaŁAM teraz o szkłach...uwielbiam ten slang jakim się tu posługujecie...cholercia jak grypsera...podcięgne sie weszłam tez na linki modera...taaa...przepadne tam.

Rany...! Może nie?
    Polski nie jest aż tak okropny, żeby go za bezdurno kaleczyć, a te wszystkie szkła, puszki, słoiki, to coś okropnego. Używają tego głównie nowicjusze, w celu uzyskania statusu "starego wyjadacza".
    Piotr

Domyślnie

ta.bo a co Ci przeszkadza w kicie . Zakładam że masz 18-105VR.
    D5100//// 18-105VR

Domyślnie

ejjj 18-105 to bardzo dobre szkło właśnie się o nim wywnętrzałem. ta.bo ja sobie tak owy dokupiłem do D300s jako spacerówkę za małą kasę i bardzo jestem zadowolony a mam go raptem dzień baw się na razie tym, pstrykaj fajne foty potem pomyślisz o czymś więcej
    jest takie fajne tele do makro ale cena cóż przewyższa aparat
    Ostatnio edytowane przez Jatin ; 02-11-2009 o 22:12
    N. D810, D5100, N. 18-70 f3.5-4.5G, 24-70 f2.8, 50 f1.8G, 105 Micro
    SB-800, SB-900. Sy. 500mm f6.3,

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Owidz koło STG

Domyślnie

witam serdecznie,
    chcialem sie z Wami podzielic moja refleksja a mianowice interesuje sie fotografią amatorsko od jakiegos czasu i latem z żalem pozbyłem się mojego d40,nadażyla się okazja aby sprzedać,ceny spadaly i przestraszylem sie za jakis czas dostane za niego "grosze" i sprzedalem.I tak mialem zamiar zmienic body bo d40 troszke juz mnie ograniczal zwlaszcza po kilkudniowej zabawie d90
    No i zostalem z kaska w reku i zarwanymi nocami na forum i roznego rodzaju stronach internetowych i byly myśli moze d80 albo myslalem o d5k i tak mijaly miesiace teraz mamy listopad a Ja dalej na internecie a pieniadze poszly w .........!!!!
    I wracajac do mojej refleksjii jak ja Wam wszystkim zazdoszcze ze mozecie wyskoczyc gdzies w plener przed dom i wogole byle gdzie i pstrykac i pstrykac i kadrowac i dalej pstrykac,te kolory na zewnatrz!!!normalnie szok!!!teraz dopiero widze jak to jest nie miec mojego NIKONA przy sobie

ale powiedzialem sobie dosc i wracajac do tematu zastanawialem sie nad d80 albo nad d5k,i tu jest problem bo jak juz wspominalem kasa poszla..... i myslalem o zakupach na raty,wiem ze d80 nowych juz nie ma takze zakupy na raty odpadaja a d5k no wlasnie z przesiadki z d40,dalej brak srubokreta,malo dodatkowych przysiskow,brak gornego wyswietlacza czyli dalej to czego w d40 mi brakowalo!!

myslalem juz nawet w akcie desperacjii o zmianie systemu na canona moze sony ale szybko kolega u ktorego mialem okazje pozyczc szkla i "pomacac" d90 szybko mi uswiadomil przy czym powinienem zostac-juz nie dla mnie uczenie sie systemu od nowa!!!-za co mu bardzo dziekuje!!!

zatem bede rozkminial dalej wybor i moze ktos cos doradzi!!

Domyślnie

Jakbym ja chciał mieć szkło do wszystkich swoich zastosowań to musiałoby to być N 12-200 / 2.0 VR z funkcją macro i przłącznikiem normal/fisheye na szerokim końcu :P

Nie ma raczej takiego obiektywu, żeby obsłużył i makro i krajobraz i jakąs spacerówkę na raz. są obiektywy do poszczególnych rzeczy przeznaczone, ale sama musis zzdecydować, czego Ci tak na prawdę potrzeba.
    FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR

Domyślnie

Tak jak kolega coroner napisał, mi jeszcze 2 brakuje do szczęścia ale jak tak policzyłem będę musiał w sklepie zostawić jakieś 11k i to jest jedyna wada te ceny
    Takie szkło jak napisałeś musiało by kosztować ze 30k

Domyślnie

Ja powiem tak między D5000 body cena 2099pln a D90 body cena 2769pln jest 670 pln różnicy w przypadku zestawu z 18-105 różnica jest podobna więc myślę że przy zakupie na raty te 670pln nie będzie aż tak bolesne a masz dobrą puszkę która Ci posłuży przez lata.

Domyślnie

o ile nie pojawią się schody :P
    Ale ogólnie potwierdzam
    D5100//// 18-105VR

Domyślnie

Niestety mam standerd 18-55, no ale ok, nie bede psioczyć na wyrost, po prostu popstrykam i sie okaże, co mi trza jeszczea do szcześcia. Mateusz płacze, ze kasa poszła, no kasa tak ma Ale nie płacz tylko szukaj na ebayu, ja tak kupiłam, D5k z tym standardem wyszła mnie 1600zł w przeliczeniu łącznie z przesyłką ze stanów, tylko noc zarwałam No, nie marudzic! Tylko szperać, po necie, wszak to potęga A i szkło też tam wyszykam...W KR to same centusie

Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów